Un bărbat din Tadjikistan, ascuns într-un vagon cu minereu, a fost depistat la frontiera cu Republica Moldova

Un bărbat din Tadjikistan, ascuns într-un vagon cu minereu, a fost depistat la frontiera cu Republica Moldova

Bărbatul a fost zărit de un un poliţist de frontieră. Foto: Poliţia de Frontieră

Poliţiştii din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Galaţi feroviar au întocmit lucrare penală pe numele unui bărbat din Tadjikistan care a încercat să intre fraudulos în România, ascuns într-un vagon încărcat cu minereu.

Ştiri pe aceeaşi temă

Totul s-a petrecut ieri dimineaţă, la sectorul de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Galaţi feroviar, acolo unde poliţiştii au observat, cu ajutorul camerelor de supraveghere, în vagonul nr. 23 al unui tren marfar, încărcat cu minereu şi sare, care circula pe relaţia Rusia – România, silueta unei persoane. Concomitent autorităţile de frontieră din Republica Moldova au informat că au observat acelaşi lucru în unul dintre vagoanele trenului de marfă.

În urma controlului efectuat a fost descoperită în vagonul nr. 23 o persoană de sex masculin, care nu vorbea limba română sau o limbă de circulaţie internaţională. Bărbatul avea asupra sa un permis de conducere eliberat de către autorităţile din Elveţia şi un document eliberat de Ambasada Republicii Tadjikistan din Ucraina.

Din cercetările efectuate împreună cu autorităţile de frontieră din Republica Moldova şi din declaraţiile bărbatului, poliţiştii de frontieră au stabilit că acesta este Alexandre S.,  în vârstă de 53 ani şi intenţiona să ajungă în Italia, în vederea găsirii unui loc de muncă.

În cauză poliţiştii de frontieră au întocmit lucrare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de intrare în ţară prin trecere frauduloasă a frontierei de stat. La finalizarea cercetărilor bărbatul a fost predat autorităţilor de frontieră ale statului vecin.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: