Moarte suspectă la Galaţi. O tânără de 20 de ani a murit după ce a consumat într-un club o substanţă neidentificată

Moarte suspectă la Galaţi. O tânără de 20 de ani a murit după ce a consumat într-un club o substanţă neidentificată

FOTO Arhivă Adevărul

Victima este din Basarabia şi studia la Universitatea „Dunărea de Jos”. Ea a ajuns la Spitalul Clinic de Urgenţă din Galaţi sâmbătă noaptea, iar în cursul zile de duminică a decedat. Iniţial medicii au crezut că este o intoxicaţie gravă cu alcool, însă la necropsie s-a descoperit şi o substanţă deocamdată neidentificată.

Ştiri pe aceeaşi temă

UPDATE ora 17,00

Tânăra decedată în condiţii suspecte avea, după câte spun medicii, o serie de probleme cardiace din cauza cărora fusese operată în urmă cu câţiva ani.

Nu se ştie, deocamdată, dacă există vreo legătură între substanţa neidentificată descoperită în corpul fetei şi stopul cardio-respiratoriu din cauza căruia aceasta a murit.

UPDATE Ora 15,00

Tânăra de 20 de ani care a decedat în condiţii suspecte era studentă în anul II la Facultatea de Litere din cadrul Universităţii ”Dunărea de Jos” din Galaţi şi  a petrecut se pare într-un club din Galaţi, iar de acolo a fost preluată de o ambulanţă după ce i s-a făcut rău.

Poliţia a deschis deja un dosar penal în acest caz pentru ucidere din culpă şi a demarat o anchetă pentru a stabili exact circumstanţele în care tânăra din Republica Moldova a decedat.

”Am fost încunoştiinţaţi de către spital legat de decesul unei tinere de 20 de ani din Republica Moldova.  Aceasta a murit în urma unei intoxicaţii acute cu alcool şi ingerarea unei substanţe necunoscute, ce urmează să fie stabilită în urma analizelor de laborator. În funcţie de rezultatul acestora, dar şi al anchetei care este în derulare, încadrarea juridică a faptei se poate schimba”, ne-a declarat comisarul şef Gabriela Costin, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Galaţi.

Ştirea iniţială

Suspiciune de crimă la Galaţi, după ce o studentă de 20 de ani a murit din cauze încă neelucidate. Poliţia din Galaţi a confirmat că face o  anchetă în cazul morţii suspecte a unei studente din Republica Moldova, care a ajuns la Spitalul de Urgenţă în stare foarte gravă, sâmbătă noapte. 

Tânăra părea a fi în comă alcoolică şi, în pofida eforturilor făcute de medici, a murit duminică.

În urma necropsiei, s-a stabilit că studenta a murit din cauza unei intoxicaţii cu alcool (etanol), dar şi cu o substanţă necunoscută. În caz a fost deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă.

Poliţiştii aşteaptă rezultatele examenului toxicologic, pentru a şti ce substanţă periculoasă a ingerat tânăra studentă în vârstă de 20 ani. Sunt luate în calcul mai multe ipoteze, inclusiv crima.

La sfârşitul săptămânii trecute, Clubul Studenţilor Basarabeni şi Bucovineni din Galaţi a organizat mai multe pretreceri grupate sub genericul „Zilele Basarabiei”.

Vom reveni cu amănunte.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: