Razii pe malul Siretului. Nisip şi utilaje în valoare de 300.000 de euro, confiscate de poliţişti

Razii pe malul Siretului. Nisip şi utilaje în valoare de 300.000 de euro, confiscate de poliţişti

O cantitate impresionantă de agregate minerale şi două utilaje de mari dimensiuni au fost confiscate în timpul unei razii pe malul Siretului, în judeţul Galaţi. Trei persoane sunt cercetate penal.

Ştiri pe aceeaşi temă

Poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice au efectuat, marţi, 9 percheziţii domiciliare şi mai multe verificări „în vederea prevenirii, descoperirii şi combaterii ilegalităţilor din domeniul exploatării agregatelor minerale, urmărindu-se diminuarea impactului negativ asupra mediului înconjurător şi a bugetului de stat”.
 
În timpul acţiunii, poliţiştii au confiscat utilaje şi agregate mierale.
 
„În urma activităţilor desfăşurate în zonele pretabile exploatării de agregate minerale, pe malul râului Siret, şi la depozitele de materiale de construcţii aparţinând mai multor societăţi comerciale, au fost indisponibilizaţi şi lăsaţi în custodie 16.205 mc agregate minerale, în valoare de aproximativ 729. 200 de lei, o staţie mobilă de sortare, precum  şi o volă, în valoare de aproximativ 180 000 de euro”, au anunţat reprezentanţii IPJ.
 
Trei persoane sunt cercetate în două dosare penale având ca obiect comiterea infracţiunilor de executarea de activităţi miniere fără permis sau licenţă şi evaziune fiscală.
 

Vă recomandăm şi: 

 
 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările