UPDATE Premierul Victor Ponta la Galaţi: „Oamenii din localităţile afectate trebuie să ştie că le vom reface casele şi drumurile”

UPDATE Premierul Victor Ponta la Galaţi: „Oamenii din localităţile afectate trebuie să ştie că le vom reface casele şi drumurile”

Victor Ponta vine să vadă dimensiunea dezastrului din ultimele zile

Premierul Victor Ponta va merge, vineri, în judeţul Galaţi, unde mai multe comune au fost afectate de inundaţii, nouă persoane pierzându-şi viaţa, susţin surse guvernamentale.

Ştiri pe aceeaşi temă

UPDATE ORA 22.00

La Pechea, premierul Victor Ponta a stat de vorbă cu mai mulţi cu sinistraţii şi i-a cerut primarului să spună de ce anume are nevoie urgentă.

În plus, premierul i-a cerut edilului să evacueze oamenii din zonele unde sunt prognozate noi precipitaţii pentru evitarea producerii unor situaţii tragice prin care s-a trecut în noaptea de miercuri spre joi. „Mai bine scoatem oamenii din locuinţe şi ne înjură decât să se întâmple ceva grav cu ei”, a precizat Ponta.

Întrebat dacă are cunoştinţă despre faptul că directorii de la Apele Române şi Agenţia Naţională de Meteorologie ar fi în concediu, premierul Victor Ponta a declarat că îi va da afară pe toţi cei care nu-şi fac datoria.

„Dacă este cineva care nu şi-a făcut treaba îl dăm afară", a declarat Ponta.

_______________________________________________

UPDATE 

Însoţit de mai mulţi miniştri din cabinetul său, premierul Victor Ponta a intrat în mai multe case din comuna Cuca, unde i-a încurajat pe oameni şi le-a promis că îi va ajuta. La solicitarea primarului comunei, în zonă efectivele de militari vor fi suplimentate cu 20-30 de oameni.

În zona calamitată din Cuca funcţionează şi o instalaţie de potabilizare a apei cu o capacitate de 500 de litri, care va asigura apa necesară gospodăriilor care au fântânile colmatate. 

____________________________________________________________

UPDATE

Imediat cum a ajuns la Prefectura Galaţi, primul ministru a cerut vicepremierului Gabriel Oprea şi miniştrilor Dan Nica şi Lucia Varga detalii despre situaţia existentă în zonele afectate de inundaţii şi măsurile care au fost luate pentru prevenirea unor alte evenimente şi fenomene meteo prognozate.

Victor Ponta le-a solicitat reprezentanţilor Guvernului şi autorităţilor locale să facă de urgenţă o evaluare a pagubelor, astfel încât miercuri, în şedinţa de Guvern, să poată fi discutată şi aprobată o hotărâre privind alocarea de fonduri necesare pentru ajutarea sinistraţilor ale căror locuinţe şi gospodării au fost afectate.

De asemenea, premierul a cerut ca, în una-două zile, să i se propună cu ce pot fi ajutate familiile celor nouă persoane decedate.

După terminarea şedinţei, premierul a plecat în zonele calamitate din judeţul Galaţi, în comunele Cuca, Rediu, Pechea, Costache Negri şi Cudalbi.

________________________________________________________________________________

Surse guvernamentale au declarat vineri că premierul Victor Ponta va ajunge în jurul orei 14.30, la Prefectura Galaţi. Apoi, premierul va merge în localităţile afectate de inundaţiile din ultimele zile.

Nouă persoane şi-au pierdut viaţa după ce au fost luate de viituri, în noaptea de miercuri spre joi, în judeţul Galaţi, în timp ce peste 700 de case din 17 localităţi din judeţ au fost inundate, iar 519 persoane au fost evacuate din calea apelor.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările