Persoanele netransportabile pot obţine mai uşor cărţile de identitate. În ce situaţii pot merge acasă la acestea funcţionarii de la Evidenţa Populaţiei

Persoanele netransportabile pot obţine mai uşor cărţile de identitate. În ce situaţii pot merge acasă la acestea funcţionarii de la Evidenţa Populaţiei

FOTO Arhiva Adevărul

Angajaţii de la Serviciul de Evidenţa Persoanei pot merge la domiciliul persoanelor care nu se pot deplasa din motive medicale la sediu, în urma unei solicitări prealabile făcute de aparţinători, la care sunt anexate actele cerute de lege.

Ştiri pe aceeaşi temă

Primăria municipiului Galaţi informează că persoanele netransportabile au posibilitatea de a apela la camera mobilă pentru întocmirea cărţilor de identitate.

Serviciul de Evidenţa Persoanei Galaţi efectuează deplasări cu camera mobilă la domiciliul persoanelor netransportabile în vederea preluării imaginilor necesare întocmirii cărţilor de identitate, folosind echipamentele foto digitale din dotare, potrivit art.51, alin.(1), lit. a din H.G. nr.1375/04.10.2006 pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare unitară a dispoziţiilor legale privind evidenţa, domiciliul, reşedinţa şi actele de identitate ale cetăţenilor români.

Astfel, solicitările pentru camera mobilă pot fi făcute de către aparţinătorii persoanelor netransportabile în scris, la sediul Serviciului, din strada Domnească nr. 102, la ghişeele pentru depunerea documentelor, unde vor prezenta:

- dovada stării de sănătate a persoanelor care se află în imposibilitatea de a se deplasa, respectiv o adeverinţă (de dată recentă) eliberată de către medicul de familie, în care să fie precizat faptul că solicitantul este netransportabil/nedeplasabil;

- actele necesare prevăzute de legislaţia în vigoare pentru eliberarea cărţilor de identitate.

Programul  Serviciului este în zilele de luni, marţi şi joi între orele 8.30 şi 16.30 pentru primiri/eliberări documente; miercuri între orele 8.30 şi 18.30 pentru primiri/eliberări documente; vineri între orele 8.30 şi 12.30 pentru primiri documente, iar între orele 8.30 şi 16.30 pentru eliberări documente.

Deplasarea camerei mobile pentru persoanele netransportabile se poate face de luni până vineri între orele 8.30 şi 16.00. 

Măsura poate fi aplicată, la cererea contribuabililor, şi în alte localităţi din România, ea fiind stabilită într-o lege cu aplicare naţională. Deocamdată, însă, doar câteva servicii de evidenţa persoanei din ţară au anunţat că au implementat facilitatea, restul fiind în curs de implementare.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările