O tânără din România candidează la Consiliul Local din Trieste, Italia. Ce spune despre decizia ei

O tânără din România candidează la Consiliul Local din Trieste, Italia. Ce spune despre decizia ei

Iulia Daniela Negru a lucrat în România ca jurnalist, sursa: Facebook

Iulia Daniela Negru, o fostă jurnalistă din România, candidează în oraşul Trieste, din nord-estul Italiei, la Consiliul Local. A ajuns în oraşul italian ca studentă Erasmus de la Universitatea Dunărea de Jos din Galaţi, iar după studii a decis să rămână  să lucreze ca profesor de limba engleză.

Ştiri pe aceeaşi temă

Într-un interviu pentru Gazeta Românească, Iulia Negru povesteşte că a a ajuns în Italia în anul 2004 ca studentă Erasmus de la Universitatea Dunărea de Jos din Galaţi. Oraşul de la Mării Adriatice a fost pentru Iulia „dragoste la prima vedere”, aşa că a decis să rămână să studieze şi să lucreze acolo.

„În ultimii 5 ani am lucrat ca voluntar în Asociaţia Italo-Română Danubio. Voluntariatul este ceva ce fac din timpul liceului. Eram activă la centrul ecologic din oraşul meu natal, lucram ca jurnalistă pentru Viaţa Liberă şi mă gândeam cu îngrijorare la viitor”, spune Iulia.

În Italia, tânăra a avut mai multe slujbe, de la liber profesionist, traducător şi interpret cu franceză, engleză, italiană, română, până la profesor la Universitatea din Trieste.

De curând, Iulia a decis să se implice mai mult în viaţa comunităţii în care trăieşte şi a anunţat că va candida la Consiliul Local din Trieste, pe o listă civică.

„Am decis că a venit timpul să mă dedic comunităţii din care fac parte, mai întâi, şi oraşului care mi-a dăruit viaţa pe care mi-am dorit-o dintotdeauna”, a mărturisit Iulia Negru, pentru Gazeta Românească.

Vă recomandăm şi:
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările