UPDATE Medicii de familie din Galaţi vor verifica starea de sănătate a celor aflaţi în izolare la domiciliu

UPDATE Medicii de familie din Galaţi vor verifica starea de sănătate a celor aflaţi în izolare la domiciliu

Persoanele aflate în izolare vor fi obligatoriu verificate zilnic FOTO Florin Matei

Decizia a fost luată în urma unei întâlniri a prefectului de Galaţi cu conducerea Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) şi cu reprezentanţii medicilor de familie. Măsura de aplică începând de luni, 23 martie 2020.

Ştiri pe aceeaşi temă

UPDATE:

Prefectul de Galaţi a precizat că medicii de familie participă la verificarea celor aflaţi în izolare în urma unui acord comun de sprijin la care s-a ajuns cu autorităţile şi cu DSP. Verificările vor fi făcute în principal telefonic.

ŞTIREA INIŢIALĂ

În urma unei întâlniri avute de Prefectul de Galaţi cu reprezentanţii medicilor de familie şi cu conducerea Direcţiei de Sănătate Publică (DSP), s-a decis ca medicii de familie să sprijine acţiunea autorităţilor în lupta cu coronavirusul.
 
Măsura va fi pusă în aplicare începând de luni, iar efectul este că medicii de familie vor verifica starea de sănătate a persoanelor aflate în izolare la domiciliu. Evident, este vorba de cei din zona lor de competenţă.
 
În judeţul Galaţi, sunt în izolare la domiciliu 1.603 persoane, 69 sunt în carantină instituţionalizată, iar internaţi în spitale sunt 14 gălăţeni. Până acum, în acest judeţ au fost confirmate două cazuri de infectare cu coronavirus, la un bărbat de 72 de ani şi un altul de 24 de ani, ambii reveniţi din Italia.
 
Prefectul de Galaţi susţine că judeţul dispune de suficiente locuri de cazare pentru cei care vor trebui introduşi în carantină. În afara spaţiilor identificate deja, Primăria Galaţi a mai pus la dispoziţia autorităţilor un bloc cu 102 locuri, iar 40 de locuri sunt la o pensiune, fiind pregătit şi un cămin al Universităţii Dunărea de Jos, unde sunt 140 de locuri disponibile.
 
Sâmbătă, autorităţile s-au apucat să monteze două corturi la spitalul municipal Anton Cincu din Tecuci, unde se va face trierea pacienţilor. Deja două astfel de corturi mai sunt la Spitalul Judeţean Galaţi, două la cel de Boli Infecţioase şi câte unul la Spitalul de Copii Galaţi şi la Spitalul TBC.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: