Maşină nouă pentru SMURD Galaţi. Autospeciala va fi echipată cu aparatură pentru resuscitare, ventilaţie şi monitorizare a funcţiilor vitale

Maşină nouă pentru
SMURD Galaţi. Autospeciala va fi echipată cu aparatură pentru resuscitare,
ventilaţie şi monitorizare a funcţiilor vitale

Foto: arhivă Adevărul

Consiliul Judeţean Galaţi va achiziţiona o autospecială de intervenţie pentru medicii de la SMURD. Valoarea investiţiei este de 650 de mii de lei, sumă care include achiziţionarea maşinii, modificarea ei pentru intervenţii medicale şi dotarea cu echipamente medicale.

Ştiri pe aceeaşi temă

“Este o investiţie pentru sănătatea gălăţenilor. Medicii de la SMURD intervin pentru salvarea unei vieţi cu o maşină care are aproape 15 ani vechime. Actuala autospecială a fost folosită la mii de intervenţii. Am decis să-i sprijinim pe aceşti salvatori, astfel că am alocat banii necesari pentru achiziţionarea unei autospeciale de intervenţie complet dotată cu aparatură şi echipamente medicale. Este vorba despre o maşină de teren, care să permită medicilor de urgenţă să intervină în zonele greu accesibile sau în condiţii meteo extreme. Autospeciala va fi echipată cu aparatură pentru resuscitare, ventilaţie şi monitorizare funcţii vitale, truse de atele şi gulere medicale, seringi automate şi materiale sanitare pentru salvarea pacienţilor”, a declarat Costel Fotea, preşedintele Consiliului Judeţean Galaţi.  

Fondurile sunt alocate din bugetul propriu al Consiliului Judeţean Galaţi.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările