Mafia exploatărilor ilegale de nisip şi pietriş din râul Siret. Peste 6.400 de tone de agregate minerale confiscate, alături de staţii de sortare şi buncăre de piatră

Mafia exploatărilor
ilegale de nisip şi pietriş din râul Siret. Peste 6.400 de tone de agregate minerale
confiscate, alături de staţii de sortare şi buncăre de
piatră

Foto: IPJ Galaţi

Poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Galaţi au efectuat mai multe controale ce au vizat exploatarea ilegală a agregatelor minerale, constatând comiterea a patru infracţiuni şi  indisponibilizând bunuri în valoare de 447.000  de lei.

Ştiri pe aceeaşi temă

Poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul IPJ Galaţi, alături de reprezentanţii Gărzii Naţionale de Mediu–Comisariatul Judeţean Galaţi şi cei ai Administraţiei Bazinale de Apă Prut–Bârlad, au efectuat, pe 15 mai, mai multe controale pentru combaterea exploatărilor ilegale de agregate minerale şi efectuarea de lucrări neautorizate în albia şi terasa râurilor.

”În cadrul acţiunii, care s-a desfăşurat în zona râului Siret, pe sectorul dintre localităţile Galaţi- Nicoreşti, au fost verificate mai multe societăţi comerciale care îşi desfăşoară activitatea în proximitatea acestui râu. Cu ocazia controalelor, poliţiştii au constatat săvârşirea unei infracţiuni de evaziune fiscală şi a trei infracţiuni de exploatare ilegală a agregatelor minerale, întocmind în acest sens dosare penale”, a declarat comisarul şef Gabriela Costin, purtătorul de cuvânt al IPJ Galaţi.Au fost indisponibilizate patru utilaje tip volă, patru autocamioane, două staţii mobile de sortare şi două buncăre de piatră, precum şi aproximativ 4.000 m³ de agregate minerale (6.400 de tone), valoarea acestor bunuri fiind estimată la suma de 447 000 de lei. La acţiune au participat şi luptători din cadrul Serviciului de Intervenţie şi Acţiuni Speciale Galaţi.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: