Investiţie vitală pentru bolnavii COVID. O nouă instalaţie de oxigen se montează la Secţia ATI a Spitalului Judeţean Galaţi

Investiţie vitală pentru bolnavii COVID. O nouă instalaţie de oxigen se montează la Secţia ATI a Spitalului Judeţean Galaţi

sursa: CJG

Se montează o nouă instalaţie de oxigen la Spitalul de Urgenţă Galaţi. Este vorba de o investiţie de 300.000 de lei, derulată de Consiliului Judeţean. Reţeaua de oxigen a celui mai mare spital din Galaţi şi-a atins limitele din cauza consumului foarte mare din secţia ATI COVID, care este supraglomerată.

Ştiri pe aceeaşi temă

 
 
În cadrul unei şedinţe extraordinare a Consiliului Judeţean, s-a decis alocarea de urgenţă a fondurilor necesare pentru realizarea unui sistem suplimentar de distribuţie a oxigenului la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă. Valoarea investiţiei este de 326.000 de lei, fonduri din bugetul Consiliului Judeţean Galaţi.
 
„Noul sistem va fi dedicat exclusiv secţiei de Terapie Intensivă, acolo unde este cel mai mare consum de oxigen. În această secţie funcţionează echipamente medicale care utilizează şi 40 de litri de oxigen pe minut pentru pacienţii grav afectaţi de coronavirus. Astfel, la Spitalul Judeţean vor funcţiona două instalaţii pentru asigurarea necesarului de oxigen. Una pentru secţia de Terapie Intensivă şi cealaltă pentru restul spitalului, inclusiv pentru secţia Covid de la etajul I şi blocul operator”, a explicat Costel Fotea, preşedintele Consiliului Judeţean Galaţi.
 
 Investiţia constă în: proiectarea şi întocmirea documentelor tehnice necesare autorizării şi avizării investiţiei : achiziţionarea unui stocator de oxigen de minimum 11.500 l, realizarea infrastructurii de conexiune între stocator şi rampele de distribuţie gaze medicale din cadrul secţiei de Terapie Intensivă (conducte din cupru medical şi elemente de siguranţă), realizarea instalaţiei electrice de alimentare pentru stocator, realizarea de panouri de comandă, control şi alarmar
 
„În paralel, depunem la Ministerul Fondurilor Europene un proiect cu finanţare europeană pentru reconfigurarea întregii infrastructuri de distribuţie a oxigenului. Este vorba despre o investiţie de aproximativ trei milioane de euro, care presupune redimensionarea magistralei şi a instalaţiilor de oxigen, montarea sistemelor de semnalizare incendiu şi detecţie a concentraţiei de oxigen, modificarea puterii instalate pentru reţeaua electrică a spitalului şi suplimentarea rampelor de oxigen”, a declarat Costel Fotea.
 
De asemenea, au fost aprobate fonduri pentru achiziţionarea de către Spitalul Judeţean a unui echipament medical modern pentru intervenţii chirurgicale, în valoare de 200.000 de lei.
 

Vă recomandăm şi: 

 
 
 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările