Introduceau ţigări de contrabandă în ţară cu o navă de transport. Prejudiciul cauzat statului depăşeşte 700.000 de lei

Introduceau ţigări de contrabandă în ţară cu o navă de transport.
Prejudiciul cauzat statului depăşeşte 700.000 de lei

Ţigările de contrabandă erau aduse în ţară cu o navă de transport Foto: arhivă Adevărul

Şapte persoane au fost puse sub acuzare pentru contrabandă şi complicitate la aceeaşi infracţiune după ce poliţiştii au descoperit peste 150.000 de pachete de ţigări pe o navă care circula pe Dunăre.

Ştiri pe aceeaşi temă

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Galaţi i-a trimis în judecată pe Gheorghe Prodan, Dumitru Micu, Gabriel Micu, Dumitru Carabeţ, Constantin Fridjoi, Laurenţiu Cociu şi Bogdan Cociu pentru contrabandă şi complicitate la contrabandă.

”În sarcina inculpatului Gheorghe Prodan s-a reţinut faptul că, la data de 08.04.2008, a pus la dispoziţia inculpaţilor Dumitru Micu, Gabriel Micu, precum şi altor trei persoane rămase neidentificate, nava BM Buciumeni pentru transportul unei cantităţi de 156.320 de pachete cu ţigări de contrabandă provenind din Republica Moldova şi Ucraina. De asemenea, a asigurat paza pe apă şi ulterior pe uscat a bunurilor provenind din contrabandă în vederea transbordării”, precizează procurorul de caz în rechizitoriu.

În activitatea infracţională au fost cooptaţi ulterior şi Dumitru Carabeţ, Constantin Fridjoi, Vicenţiu Matei, Laurenţiu Cociu şi Bogdan Cociu. Aceştia au reuşit, beneficiind şi de sprijinul lui Gheorghe Prodan, să ascundă 38.320 de pachete de ţigări până la intervenţia organelor judiciare.

Prejudiciul cauzat bugetului de stat se ridică la 704.487 de lei, sumă cu care Direcţia Generală Regională a Finanţelor Publice Galaţi s-a constituit parte civilă. Dosarul a fost trimis Judecătoriei Galaţi în vederea efectuării procedurii de cameră preliminară. 

citeste totul despre: