Interlop român condamnat în Marea Britanie pentru răpirea unei britanice în vârstă de 17 ani. „Părea să fie beat sau drogat“, au arătat martorii

Interlop român condamnat în Marea Britanie pentru răpirea unei britanice în vârstă de 17 ani. „Părea să fie beat sau drogat“, au arătat martorii

Interlopul Ciprian Romaşcu FOTO Poliţia britanică/southwalesargus.co-uk

Ciprian Romaşcu are 37 de ani, este din Galaţi şi este cunoscut pentru „afacerile” lui din lumea interlopă, legate de traficul de droguri şi de persoane. Către finalul lui 2018 el va fi trimis în România, unde există mai multe anchete penale în curs în care figurează ca suspect.

Un interlop român în vârstă de 37 de ani urmează să fie expulzat din Marea Britanie după ce a fost condamnat la 18 luni de închisoare pentru tentativa de răpire unei tinere britanice în vârstă de 17 ani.

Incidentul s-a petrecut la începutul anului 2018 în localitatea Connah’s Quay din Ţara Galilor (Marea Britanie), iar agresorul se numeşte Ciprian Romaşcu şi locuia în Marea Britanie de circa doi ani (ultimul lui domiciliu din România fiind în Galaţi). Romaşcu, despre care presa britanică scrie că nu avea în Regat nicio sursă de venit declarată legal, ar fi acostat-o pe tânara de 17 ani, în 21 ianuarie 2018, undeva în apropiere de locuinţa acesteia.

Individul purta un hanorac cu glugă, în încercarea de a-şi ascunde faţa de camerele de supraveghere din zonă, şi a prins-o pe tânără de mijloc, după care a început să o tragă după el, în timp ce fata se zbătea şi ţipa. În cele din urmă, din cauza scandalului, el i-a dat drumul tinerei şi a încercat să fugă, dar a fost reţinut la scurt timp de o patrulă de poliţie.

După cum relatează ziariştii britanici de la southwalesargus.co.uk, fata a povestit că individul a încercat pur şi simplu să o târască spre o destinaţie necunoscută, deşi ea plângea şi-l implora să o lase în pace. În momentul incidentului, agresorul părea să fie beat sau drogat, au declarat martorii.

Arestat pentru tentativă de răpire şi de sechestrare, românul a fost dus în faţa judecătorilor care au decis să-l condamne la 18 luni de închisoare. La luarea deciziei a cântărit foarte mult faptul că Romaşcu a mai fost identificat de două victime, tot britanice, care au declarat că au fost agresate de el. Este vorba de o copilă de 14 ani şi o alta de 17 ani.

Acestea au declarat oamenilor legii că au fost lovite de român, care ar fi încercat să le ducă cu forţa într-un loc necunoscut. De altfel, acesta a recunoscut că a existat un astfel de conflict, dar a afirmat că doar le-a îmbrâncit pe cele două fete pentru că l-au scuipat şi i-ar fi spus „ţigan”.

În privinţa incidentului pentru care a fost arestat, Ciprian Romaşcu a declarat în faţa magistraţilor că nu avea de gând să o răpească pe fată, ci doar a încercat să afle cum ajunge la noua lui adresă, la care se mutase de doar 15 zile. El a argumentat că se rătăcise din cauza că era sub influenţa alcoolului după ce băuse acasă la un grup de români stabiliţi de mai mulţi ani în Marea Britanie.

Românul a mai spus şi că nu vorbeşte deloc bine limba engleză, acesta fiind motivul principal pentru care fata s-a speriat. De altfel, aceasta a fost şi pledoaria avocatului agresorului: o confuzie regretabilă pe fondul necunoaşterii limbii şi a consumului de alcool.

Totuşi, presa britanică a consemnat că Romaşcu nu vorbeşte chiar aşa de prost engleza, după doi ani de şedere în Regat, şi că, de fapt, el încearcă să arunce în derizoriu fapta. Mai mult, ziariştii au speculat că românul este membrul unei grupări interlope care se ocupă, pe teritoriul britanic, cu trafic de droguri, cu prostituţie şi cu proxenetism. Aceste supoziţii nu au fost confirmate, deocamdată, de magistraţii britanici.

Una peste alta, judecătorii de la Mold Crown Court l-au găsit vinovat pe român de lipsire de libertate a unei persoane şi i-au dat o pedeapsă de 18 luni de închisoare. El ar putea fi eliberat către finalul acestui an, prilej cu care va fi expulzat, potrivit deciziei magistraţilor, în România. El a primit, totodată, interdicţia de a mai intra te teritoriul britanic vreme de cinci ani.

În România, Ciprian Romaşcu nu are cazier, neavând nicio condamnare la activ. Totuşi, el are calitatea de suspect în mai multe anchete penale în curs, legate de trafic de droguri,  de proxenetism şi de grupurile infracţionale din lumea interlopă. De altfel, individul nu figurează în nicio evidenţă fiscală din care să rezulte că ar fi obţinut, de-a lungul celor 37 de ani de viaţă, vreun venit legal în România. 

CITIŢI ŞI:

Maneaua lui Salam care a dus la război în lumea interlopă: „Să dispară indienii”. Costel Corduneanu, ameninţat: „Te mierlesc în centrul oraşului!“

Cele 10 porunci ale mafioţilor români. Cea mai curioasă regulă prevede alegerea unui „ministru“ pentru relaţia cu Poliţia

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: