Grupul G.F.G. Alliance-Liberty preia oficial combinatul de la Galaţi. Va fi inaugurată o nouă linie de tăiere în foi în cadrul Laminorului de Benzi la Cald

Grupul G.F.G.
Alliance-Liberty preia oficial combinatul de la Galaţi. Va fi inaugurată o nouă linie de tăiere în foi în cadrul
Laminorului de Benzi la Cald

Foto: arhivă Adevărul

Liberty Steel, parte a GFC Alliance, companie deţinută la nivel global de omul de afaceri Sanjeev Gupta, a achiziţionat şapte fabrici de oţel şi cinci centre de servicii în şapte ţări din Europa de la ArcelorMittal, printre care se numără şi combinatul siderurgic de la Galaţi.

Joi, 19 septembrie, va avea loc la Galaţi preluarea oficială  a combinatului siderurgic de la ArcelorMittal, colosul siderurgic  urmând să se numească Liberty Galaţi. La eveniment va participa  omul de afaceri Sanjeev Gupta, preşedintele Grupului G.F.G. Alliance- Liberty , dar şi reprezentanţi ai autorităţilor centrale şi locale, ai comunităţii de afaceri, diplomaţi, clienţi, furnizori, parteneri sociali şi angajaţi. Cu acelaşi prilej va avea loc şi inaugurarea unei noi linii de tăiere  în foi din cadrul Laminorului de Benzi la Cald.

Prin achiziţia a şapte fabrici de oţel şi a cinci centre de servicii din şapte ţări din Europa printr-o tranzacţie de 740 de milioane de euro,  Liberty s-a poziţionat în topul celor 10 producători de oţel la nivel global, cu excepţia Chinei, cu o capacitate de laminare de peste 18 milioane de tone şi acoperă o gamă largă de produse din oţel, precizează reprezentanţii companiei. Aceasta este cea mai mare tranzacţie într-o singură tranşă realizată de GFG, în urma căreia Alianţa ajunge la un număr de aproximativ 30.000 de angajaţi în 30 de ţări.

Cele şapte unităţi, care au devenit parte din Liberty, deţin în total un număr de 14.000 de angajaţi şi includ cele mai importante fabrici de oţel din Ostrava în Republica Cehă şi Galaţi în România, precum şi laminoarele de la Skopje (Macedonia de Nord), Piombino (Italia), Dudelange (Luxemburg) şi două fabrici în apropiere de Liège în Belgia. Centrele de servicii se află în Franţa şi Italia.

Aceste unităţi, cu o capacitate totală de laminare de peste zece milioane de tone pe an, furnizează oţel pentru mai multe industrii cheie din Europa, printre care: sectorul de construcţii şi al produselor de infrastructură, industria automobilelor, industria aerospaţială, de energie, de echipamente industriale, de produse de consum şi de materiale de construcţii. Liberty Steel îşi propune ca în următorii trei ani să crească cu aproximativ 50% vânzările cu ajutorul acestor unităţi de producţie.

Liberty Steel este parte a Alianţei GFG, un grup global care activează în domenii precum energie, minerit, metale, inginerie, logistică şi servicii financiare, cu sediul central în Londra şi birouri în Dubai, Hong Kong, Singapore, Sydney, Paris şi New York şi prezenţă în aproape 30 de ţări din întreaga lume. GFG Alliance are o forţă de muncă globală de aproximativ 30.000 de angajaţi şi o cifră de afaceri anuală ce depăşeşte 20 miliarde de dolari.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: