Galaţiul şi alte trei localităţi au depăşit pragul de 1 la mie la infectările cu noul coronavirus. Şcolile şi liceele trec pe scenariul galben

Galaţiul şi alte trei localităţi au depăşit pragul
de 1 la mie la infectările cu noul coronavirus. Şcolile şi liceele trec pe
scenariul galben

Foto: arhivă Adevărul

Numărul persoanelor diagnosticate cu COVID-19 a crescut alarmant în judeţul Galaţi în ultimele 14 zile, astfel că s-a luat decizia ca unităţile de învăţământ să fie trecute pe scenariul galben până când incidenţa infectărilor va scădea sub 1 la mie.

Ştiri pe aceeaşi temă

În urma unei adrese trimise de Direcţia de Sănătate Publică Galaţi cu privire la gradul de incidenţă al infectărilor cu COVID-19 în ultimele 14 zile, la nivelul judeţului Galaţi, s-a costatat că patru localităţi depăşesc pragul de 1 la mie.

Acestea sunt: municipiul Galaţi, comuna Vânători, comuna Cudalbi şi comuna Folteşti.

”Ca urmare a acrstui fapt, Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Galaţi a adoptat hotărâri prin care se aprobă scenariul II (galben) de funcţionare pentru toate unităţile de învăţământ din municipiul Galaţi, care se aflau pe scenariul I (verde), precum şi pentru cele din comunele Vânători şi Cudalbi. Comuna Folteşti se afla deja în scenariul galben de funcţionare, iar şcolile vor continua în acest mod până la scăderea incidenţei sub 1 la mie”, au precizat reprezentanţii Prefecturii Galaţi.

Scenariul galben presupune că prioritate să meargă la şcoală vor avea preşcolarii, elevii din clasele 0-4, dar şi elevii din anii terminali. Restul claselor vor face ore online, însă vor merge şi la şcoală, prin rotaţie.

Vă mai recomandăm să citiţi şi:

Ce spune preşedintele ANPC despre riscul contaminării cu noul coronavirus prin consumul de alimente

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările