Florentina Gavrilă, care şi-a ucis soţul în faţa băieţelului lor, şi-a primit pedeapsa: 13 ani de închisoare

Florentina
Gavrilă, care şi-a ucis soţul în faţa băieţelului lor, şi-a primit pedeapsa: 13
ani de închisoare

Florentina Gavrilă, adusă la Tribunalul Galaţi, pentru amndatul de arestare preventivă. Foto: Marius M.

Mobilul crimei a fost gelozia. Bărbatul i-a reproşat consoartei că are relaţii cu alţi bărbaţi, iar aceasta a ripostat înfigându-i cuţitul în spate de trei ori. Un vecin a susţinut că femeia ar fi încercat să-şi convingă fiul să declare anchetatorilor că el a comis cumplita faptă.

Ştiri pe aceeaşi temă

 

În urmă cu un an, Florentina Gavrilă, în vârstă de 38 de ani, din comuna gălăţeană Pechea, şi-a ucis soţul. Cei doi se certau după ce bărbatul i-a reproşat consoartei  că ar avea relaţii extraconjugale. Femeia a recunoscut în faţa anchetatorilor că, în momentul în care bărbatul a devenit violent, i-a înfipt un cuţit în spate de trei ori.

Rănit grav,  bărbatul a încercat să ajungă la părinţii săi, a căror gospodărie este situată vizavi de casa lui, dar s-a prăbuşit în curte şi a mai reuşit să se târască doar până în mijlocul drumului, unde a murit sub ochii îngrozoziţi ai fiului său în vârstă de şase ani.

Tribunalul Galaţi a condamnat-o pe Florentina Gavrilă la 13 de ani de închisoare. Femeia a făcut recurs, dar Curtea de Apel a considerat că pedeapsa aplicată este corectă.

Florentina Gavrilă mai are dreptul la o singură cale de atac a sentinţei, la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie unde procesul ei se va judeca peste două săptămâni.

Ceea ce a individualizat acest caz de crimă au fost susţinerile unui membru al familiei victimei, care, comentând incidentul în prezenţa membrilor echipajelor Ambulanţei şi Poliţiei, a afirmat că Florentina Gavrilă ar fi încercat să-şi convingă fiul să declare că el şi-a înjunghiat tatăl.

Totuşi, potrivit procurorului Liliana Istrate de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Galaţi: „În declaraţia dată organelor de cercetare penală femeia n-a avut nicio ezitare în a-şi recunoaşte fapta".

 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările