UPDATE Primăria Galaţi a anunţat un concert inexistent al Corului Naţional de Cameră Madrigal în Parcul „Eminescu“

UPDATE Primăria Galaţi a anunţat un concert inexistent al Corului Naţional de Cameră Madrigal în Parcul „Eminescu“

Corul Madrigal FOTO Arhiva Adevărul

Angajaţii Primăriei Galaţi au mediatizat în mod eronat organizarea în Parcul „Mihai Eminescu“ în cursul serii de sâmbătă, 25 martie, a unui eveniment în cadrul căruia urma să concerteze Corul Naţional de Cameră Madrigal.

Ştiri pe aceeaşi temă

UPDATE

Sâmbătă seară, în Parcul Eminescu din centrul Galaţiului, a concertat doar un grup de elevi.

Problema este că, la spectacolul care a avut loc între orele 20.30 şi 21.30, strângând în jur de 200 de gălăţeni, spectatorii se aşteptau să concerteze celebrul cor Madrigal, conform anunţului făcut de angajaţii Primăriei Galaţi şi mediatizat ulterior de către presa locală.

Evenimentul i-a dezamăgit pe spectatorii prezenţi, iar instituţiile implicate în organizarea lui nu-şi recunosc eroarea gravă. Cei de la Primăria Galaţi au refuzat să-şi asume comunicatul de presă trimis instituţiilor media locale pentru mediatizare.

STIREA INIŢIALĂ

Potrivit unui bun obicei cu extindere mondial, în fiecare an, pe 25 martie, oamenii cărora le pasă de mediul în care trăim sărbătoresc „Ora Pământului”, prilej cu carei sting pentru o oră luminile şi opresc aparatele electrocasnice neesenţiale, în intervalul 20.30 – 21.30.

Scopul acestui eveniment este de a sensibiliza utilizatorii de energie electrică în faţa problemei dioxidului de carbon emis în atmosferă la producerea acestui tip de energie.

La Galaţi, dicolo de faptul că instituţiile publice au anunţa că vor opri iluminatul în intervalul menţionat (lucru pe care-l recomandă tuturor locuitorilor, în zona centrală a oraşului va avea loc un eveniment special:  Corul Naţional de Cameră ”Madrigal – Marin Constantin”  va susţine un recital în aer liber în Parcul Eminescu alături de un grup de aproximativ 100 de copii. 

Participanţii la acest eveniment vor purta brăţări fluorescente şi vor cânta la lumina lumânărilor.

Programul „Nicio Şcoală fără Cor” este un parteneriat cu Programul Naţional Cantus Mundi, iniţiat în anul 2100, de către dirijorul Ion Marin, pe baza voluntariatului membrilor Corului Madrigal. Programul Naţional Cantus  Mundi a fost instituţionalizat prin HG 821/2014, de venind o Direcţie a Instituţiei aflată în subordinea Ministerului Culturii.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările