Doi fraţi au murit de frig la Galaţi. Unul dintre aceştia intrase în coma alcoolică înainte de deces, având o alcoolemie de peste 2 mg/l la mie

Doi fraţi au murit de
frig la Galaţi. Unul dintre aceştia intrase în coma alcoolică înainte de deces,
având o alcoolemie de peste 2 mg/l la mie

Foto: arhivă Adevărul

Descoperirea a fost făcută de către un cunoscut al celor doi fraţi, care a anunţat imediat Ambulanţa şi Poliţia. Unul dintre cei doi fraţi, în vârstă de 64 de ani, încă mai trăia la acel moment, însă intrase în şoc hipotermic sever.

Ştiri pe aceeaşi temă

O tragedie a avut loc astăzi, 15 ianuarie, în satul Şiviţa, localitatea componentă a comunei gălăţene Tuluceşti. Un sătean a mers la domiciliul a doi fraţi din comună şi i-a găsit pe amândoi ţepeni pe un pat dintr-o cameră a casei unde locuiau.

Bărbatul a sunat imediat la 112, iar la faţa locului s-a deplasat o ambulanţă şi un echipaj de Poliţie. Medicii nu au mai putut face nimic pentru cel mai mic dintre fraţi, în vârstă de 50 de ani, acesta fiind declarat mort. Al doilea bărbat, în vârstă de 64 de ani, era în stare critică, şi a fost transportat la Spitalul de Urgenţă din Galaţi.

Analizele de sânge au evidenţiat faptul că bărbatul avea intoxicaţie etanolică acută, fiind practic în comă alcoolică, cu o alcoolemie de peste 2 mg/l alcool pur în aer expirat. După câteva ore, victima a decedat. Medicii au constatat ulterior că cei doi fraţi au decedat în urma şocului hipotermic sever, dublat de consumul exagerat de alcool.

"Pe trupul bărbatului găsit decedat nu au fost identificate urme de violenţă. În urma cercetărilor, s-a stabilit că locuinţa nu era racordată la niciun sistem de alimentare cu energie electrică sau de încălzire. Pentru elucidarea circumstanţelor în care a survenit decesul s-a deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă", a declarat comisarul şef Gabriela Costin, purtătorul de cuvânt al IPJ Galaţi.

În aceeaşi zi, un alt bărbat a fost găsit îngheţat bocnă într-o casă părăsită din nordul judeţului Galaţi, numărul persoanelor decedate de la debutul sezonului rece ajungând astfel la şapte.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: