Doi deţinuţi au îmbrăcat haina lui Moş Nicolae şi a spiriduşului său, oferind cadouri copiilor săraci

Doi deţinuţi au îmbrăcat haina lui Moş Nicolae şi a spiriduşului său, oferind cadouri copiilor săraci

Foto: Penitenciarul Galaţi

Joi, 5 decembrie 2019, Penitenciarul Galaţi a continuat tradiţia începută anul trecut de a aduce un strop de bucurie în sufletul copiilor din cadrul Fundaţiei Inimă de Copil din Galaţi, cu ocazia sărbătorii de Moş Nicolae.

Praznicul Sfântului Nicolae a oferit prilejul lucrătorilor Serviciului Reintegrare Socială din Penitenciarul Galaţi şi unor colaboratori ai acestora să dăruiască zâmbete, în cadrul activităţii filantropice organizate la Centrul de zi al Fundaţiei ”Inimă de Copil din Galaţi.

Începând cu ora 12,00, copiii din cadrul fundaţiei au primit o vizită surpriză din partea lui Moş Nicolae şi a spiriduşului său, interpretaţi de două persoane private de libertate, care au oferit daruri acestora. 

Cadourile oferite copiilor au fost pregătite cu sprijinul partenerilor şi voluntarilor cu care penitenciarul a dezvoltat de-a lungul timpului relaţii de colaborare în baza protocoalelor încheiate. 

”Astfel de acţiuni au rolul de a consolida legătura persoanelor deţinute cu societatea civilă, dar şi de a le cultiva sentimentele de responsabilitate şi altruism, ceea ce va avea un impact benefic asupra reintegrării lor în societate”, a declarat inspectorul de poliţie penitenciară Simona Cozma, purtătorul de cuvânt al Penitenciarului Galaţi.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările