Din 22 mai începe o nouă etapă a dezinsecţiei la sol. Apicultorii sunt sfătuiţi să-şi protejeze albinele

Din 22 mai începe o nouă etapă a dezinsecţiei la sol. Apicultorii sunt sfătuiţi să-şi protejeze albinele

FOTO Arhiva Adevarul

Substanţa ce va fi folosită este Solfac Trio EC 200, un insecticid piretroid concentrat împotriva insectelor (inclusiv căpuşe) care în pricipiu nu este dăunător pentru oameni, păsări şi animale.

Primăria municipiului Galaţi anunţă începerea unei noi etape din Planul de Acţiune pentru deratizare, dezinsecţie, dezinfecţie pentru anul 2020.  Acţiunile se vor face prin intermediul Serviciului Public Ecosal şi vor cuprinde intervenţii la sol, în cartiere, începând cu data de 22.05.2020.

Substanţa ce va fi folosită este Solfac Trio EC 200 - insecticid piretroid concentrat împotriva insectelor (inclusiv căpuşe).

Apicultorii şi sericicultorii de pe raza municipiului Galaţi sunt rugaţi să-şi ia toate măsurile de protecţie necesare pentru familiile de albine şi viermii de mătase în scopul evitării contactului cu substanţele insecticide distribuite în toate zonele verzi ale domeniului public.

„Programul poate suferi modificări sau poate fi decalat în cazul în care condiţiile meteo nu permit desfăşurarea în bune condiţii a acţiunii. Dezinsecţia cu echipamentul tip ULV (pentru pulverizare din maşină) se va realiza începând cu ora 22.00, iar cu atomizoarele începând cu ora 6.00. Le mulţumim gălăţenilor pentru înţelegere, dat fiind disconfortul temporar generat de această acţiune”, a precizat municipalitatea.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: