Daune de 7.000 de lei stabilite în sarcina unei femei care şi-a terfelit fostul soţ în faţa colegilor de la Arcelor Mittal

Daune de 7.000 de lei stabilite în sarcina unei femei care şi-a terfelit fostul soţ în faţa colegilor de la Arcelor Mittal

Foto arhivă Adevărul

O femeie din Galaţi a ajuns în instanţă după ce şi-a umilit fostul soţ în faţa copiilor şi la locul de muncă. Judecătoria Galaţi a stabilit la 7.000 de lei daunele morale datorate bărbatului de către femeie, însă sentinţa nu e definitivă.

Cei doi sunt divorţaţi din 2013 şi tot de atunci tensiunile dintre ei s-au înteţit. Au împreună doi copii, acum în vârstă de 16, respectiv 14 ani, al căror domiciliu a fost stabilit la mamă, despre care femeia spune că ar fi fost abuzaţi de tată, deşi bărbatul are în favoare sa soluţii ale instanţelor care arată că lucrurile n-au stat aşa. 

Umilinţe şi acuzaţii cu conotaţii sexuale

Picătura care a umplut paharul şi l-a determinat pe bărbat să-i ceară fostei soţii daune morale a fost în 2017, când femeia l-a făcut de râs în faţa colegilor de la Arcelor Mittal SA, acolo unde ambii erau angajaţi.
 
“A intrat în sala unde susţinea cursuri (…) şi l-a jignit, făcându-l <<incompetent>>  şi aducându-i acuzaţii cu conotaţie sexuală, în prezenţa colegilor şi salariaţilor din clădirea respectivă, fiindu-i retrasă funcţia de conducere, urmare a defăimării şi denigrării venite din partea pârâtei, angajată, de asemenea, la Arcelor Mittal”, după cum se arată în considerentele sentinţei civile pronunţate anul acesta de Judecătoriei Galaşi (rolii.ro) în cazul solicitării bărbatului de a-i cere femeii daune.
 
Unul dintre martorii audiaţi în cauză a afirmat că femeia a povestit unui coleg al bărbatului că a pornit un proces împotriva fostului soţ întrucât acesta ar fi abuzat de cei doi copii ai săi, a „băgat mâna în chiloţi” şi a dormit în acelaşi pat cu fiica sa care a avut, apoi, „dureri câteva zile”.  
 
Bărbatul o acuză pe fosta nevastă şi că l-a denigrat în faţa soţiei şefului său direct, precum şi în faţa soţiei unui alt director al combinatului. Mai mult, a cerut detaliat daune şi pentru faptul că i-a stricat imaginea în faţa copiilor. 

Scuipat şi înjurat

Fostul soţ a declarant în instanţă că “de fiecare dată când s-a prezentat la domiciliul pârâtei sau în locul stabilit cu aceasta pentru a lua copiii in vederea petrecerii weekend-ului sau a vacantelor împreună, aceasta a făcut diverse scene, umilindu-l în public şi folosind un limbaj vulgar, adresându-i injurii, scuipându-l şi adoptând tot felul de atitudini (...) în faţa copiilor lor”, după cum se mai arată în cosiderentele sentinţei citate. 

Ce spune femeia

În opinia femeii, cererea de chemare în judecată formulată de bărbat ar avea un caracter şicanator, fiind o răzbunare din cauza divorţului intervenit în 2013, fiind nefondat acuzată de adulter, împrejurare contrazisă în 2013 de Judecătoriei Galaţi.
 
În războiul dintre parinţi, principalele victime au fost însă copii. Din întreg probatoriul administrat în cauză rezultă că şi după desfacerea căsătoriei relaţia dintre părţi a continuat a fi deosebit de conflictuală, manifestându-se astfel pe mai multe planuri, dar în special în raporturile cu cei doi copii minori, cu impact asupra dezvoltării psiho-sociale a acestora.
 
Potrivit tatălui, cei doi copii au fost chemaţi de mamă să asiste la disputele dintre părinţi, incitaţi împotriva bărbatului şi interogaţi de o manieră a le fi insuflate răspunsuri prestabilite. “Se reţine astfel poziţia pârâtei astfel cum transpare din înregistrarea video: „Vrei să-l îl vezi pe tatăl tău? Are ce căuta tatăl tău în parc? Vii supărat acasă că l-ai văzut pe tatăl tău?”, după cum se mai arată în considerentele sentinţei pronunţate anul acesta de Judecătoria Galaţi (rolii.ro).
 
Prin sentinţa civilă nr. 251/2020, instanţa a admis în parte cererea formulată de bărbat împotriva fostei soţii şi a obligat femeia la plata către fostul soţ a unor daune morale în sumă de 7.000 de lei cu titlu de daune morale, obligînd-o, totodată, la plata către reclamant a sumei de 3.300 de lei cu titlu de cheltuieli de judecată.
 

Vă recomandăm să mai citiţi:

 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările