Cum puteţi să participaţi, ca simplu cetăţean, la stabilirea priorităţilor Primăriei în cheltuirea banilor publici

Cum puteţi să participaţi, ca simplu cetăţean, la stabilirea priorităţilor Primăriei în cheltuirea banilor publici

Primăria Galaţi FOTO C Crângan

Până pe 20 martie 2020, orice locuitor al municipiului Galaţi poate trimite Primăriei idei, sugestii, soluţii prin e-mail sau prin poştă. Cele mai bune şi relevante vor fi selectate în vederea implementării.

Primăria municipiului Galaţi informează că a fost lansat în dezbatere publică proiectul de hotărâre „Aprobarea Regulamentului cu privire la desfăşurarea procesului pilot de bugetare participativă la nivelul Municipiului Galaţi”. Acest proiect presupune ca locuitorii oraşului să propună idei de proiecte care să răspundă nevoilor comunităţii şi care să contribuie la dezvoltarea oraşului.

Proiectul de hotărâre, Referatul de aprobare şi Raportul de specialitate pot fi consultate pe site-ul primăriei, secţiunea Transparenţă Decizională. Propunerile, sugestiile sau recomandările persoanelor interesate pot fi depuse zilnic, până la data de 20 martie 2020, prin formularul online afişat la începutul secţiunii, ca mesaj în format electronic pe adresa de e-mail: comunicare@primariagalati.ro sau prin poştă, pe adresa instituţiei din Galaţi, Str. Domnească nr. 54 sau la Registratura Generală din Galaţi, str. Domneasca nr. 54.

Informaţii suplimentare pot fi obţinute la numărul de telefon 0236.307.798 sau adresa de e-mail: comunicare@primariagalati.ro.

Ce este bugetarea participativă

Conceptul implică participarea activă a cetăţenilor în procese deliberarative cu rol de luare a deciziei şi în implementarea deciziei, pentru asigurarea unei dezvoltări durabile, prin stimularea formelor de auto-organizare a comunităţilor locale în contexte care să facă transparent modul de funcţionare a administraţiei locale şi adâncirea formelor de control democratic al instituţiilor publice.

Indicator de modernitate şi de deschidere a administraţiei faţă de cetăţean, bugetarea participativă este o modalitate mai eficientă de cheltuire a banului public, consolidează comunitatea şi face ca bugetele publice să fie cheltuite într-un mod transparent, mai echitabil şi mai eficient.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările