Cooperare transfrontalieră pentru gestionarea situaţiilor de urgenţă din zona de graniţă a României cu Republica Moldova

Cooperare transfrontalieră pentru gestionarea situaţiilor de urgenţă din zona de graniţă a României cu Republica Moldova

sursa: ISU Galaţi

Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă din Republica Moldova şi Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Galaţi sunt beneficiarii unui proiect care are ca scop creşterea protecţiei populaţiei în situaţiile de urgenţă cauzate de dezastre naturale în zona transfrontalieră

Ştiri pe aceeaşi temă

 

„Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă din Republica Moldova – Centrul Republican de Instruire, în calitate de lider de proiect şi Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă  „General Eremia Grigorescu” al judeţului Galaţi în calitate de partener vor implementa un proiect finanţat de Uniunea Europeană ce are ca scop creşterea protecţiei populaţiei în situaţiile de urgenţă cauzate de dezastre naturale şi limitarea consecinţelor dezastrelor naturale prin creşterea nivelului de protecţie în situaţii de urgenţă cauzate de dezastre naturale în zona transfrontalieră”, anunţă ISU Galaţi.

Scopul proiectului este limitarea consecinţelor dezastrelor naturale prin creşterea nivelului de protecţie în situaţii de urgenţă cauzate de dezastre naturale în zona transfrontalieră.
 
„Primul obiectiv este modernizarea şi dotarea modulului <<dezastre naturale>> în cadrul Centrului Republican de Instruire pentru a asigura un răspuns transfrontalier eficient în caz de dezastre. Al doilea obiectiv este creşterea capacităţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Galaţi în caz de dezastre naturale în zona eligibilă, precum şi acţiuni comune”, a transmis ISU Galaţi.
 
Valoarea totală a proiectului este de 330.000 euro din care 90% contribuţia Uniunii Europene şi 10% cofinanţare. Durata de implementare este de 18 luni. La final ambii parteneri vor fi parte a unui exerciţiu tactic comun de tren. 
 

Vă recomandăm şi:

 
 
 
 
 
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările