Cinci maşini distruse de flăcări, în toiul nopţii, la Galaţi. Poliţiştii bănuiesc că ar fi vorba de un incendiator în serie

Cinci maşini distruse de flăcări, în toiul nopţii, la Galaţi. Poliţiştii bănuiesc că ar fi vorba de un incendiator în serie

Aşa arată maşinile distruse în incendiul pus intenţionat la Galaţi FOTO Facebook/GSDG

Cinci autoturisme au ars aproape complet, iar alte cinci au fost avariate uşor, în noaptea de duminică spre luni, în cartierul Micro 21. Se pare că dezastrul a pornit din două puncte. Cu o noapte înainte, un microbuz a luat foc din senin în zona unei foste benzinării.

Poliţiştii din Galaţi au de rezolvat un caz destul de complicat, în care se pare că ar fi implicat un incendiator în serie. Primul semn că este ceva în neregulă a apărut în noaptea de sâmbătă spre duminică, atunci când într-o parcare de lângă o benzinărie dezafectată din zona Centurii oraşului Galaţi un  microbuz a ars ca o torţă.

Deşi primele cercetări la faţa locului făcute de specialiştii ISU conduceau spre ideea că ar fi fost un scurtcircuit, întâmplările din noaptea următoare (duminică spre luni) au „reformulat” ancheta legată de primul incident, care nu mai pare chiar o întâmplare.

Nu de alta, dar la doar câteva sute de metri distanţă de primul incendiu, într-o parcare din Micro 21, a fost un adevărat dezastru în data de 15 spre 16 septembrie 2019. Un incendiu uriaş a afectat nu mai puţin de 10 maşini, dintre care cinci au fost distruse aproape complet, iar concluziile preliminare sunt clare: focul a fost pus.

Surse din zona anchetei ne-au confirmat ceea ce martorii oculari au spus deja: focul a pornit simultan de la două maşini, mărcile Audi şi Dacia Sandero, după care s-a extins la două Mercedes şi un Renault Clio.

Toate aceste maşini au fost distruse în proporţie de 80-90% în ciuda intervenţiei destul de prompte a pompierilor, care au ajuns la faţa locului la doar 10 minute după apelul la 112. Alte cinci maşini au fost avariate, dar pot fi reparate, daunele fiind mici.

„Aici este foc pus, domnule! Ce şanse erau să apară scurtcircuit în acelaşi timp la două maşini aflate la zece metri una de alta? Aici e o răzbunare, ceva, sau e vreun obsedat. Acuma o noapte a ars un microbuz pe centură. Tot aşa, din senin”, ne-a spus unul dintre martorii la incendiul violent din Micro 21.

Poliţia Galaţi a deschis dosar penal de distrugere calificată şi a demarat procedurile de audiere a martorilor şi păgubiţilor, pentru o eventuală identificare a cercului de suspecţi. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: