VIDEO Bloc din Galaţi pus în pericol de o manevră greşită a unei echipe de muncitori. Imobilul, evacuat parţial

VIDEO Bloc din Galaţi pus în pericol de o manevră greşită a unei echipe de muncitori. Imobilul, evacuat parţial

https://adevarul.ro/locale/timisoara/foto-tanara-moarta-intr-o-explozie-Sase-ani-ancheta-trei-ani-proces-niciun-vinovat-1_5d96f467892c0bb0c63f09df/index.html

Totul s-a întâmplat miercuri  dimineaţă, în timpul unei lucrări programate de infrastructură publică. Un utilaj manipulat necorespunzător a avariat o conductă de gaze. Circa 50 de persoane, aflate la parterul clădirii, au fost evacuate temporar.

Ştiri pe aceeaşi temă

Meşterul Dorel loveşte din nou la Galaţi. O conductă de gaze a fost avariată miercuri, 9 octombrie 2019, în jurul orei 9,00, de un utilaj manipulat necorespunzător, situaţia fiind foarte aproape să ducă la o explozie catastrofală. 

Echipa de muncitori vinovată de producerea incidentului efectua o serie de lucrări programate de infrastructură publică aferentă străzii Brăilei (tronsonul dintre „Ultimul Leu” şi parcarea stadionului „Dunărea”), iar prima explicaţie furnizată a fost aceea că „a fost o eroare de manevrare a utilajului”.

Avarierea conductei gaze a fost la un pas să provoace o catastrofă, având în vedere că în aer fusese eliberată, în scurtă vreme, o cantitate importantă de material inflamabil din ţeava spartă, iar o simplă scânteie ar fi putut duce la consecinţe grave, având în vedere că la câţiva metri se află un bloc de locuinţe cu 12 etaje, dar şi o benzinărie.

Pericolul a fost înlăturat după ce furnizarea gazelor în zonă a fost oprită, la scurt timp, însă a fost nevoie şi de o serie de măsuri suplimentare luate de echipajele ISU deplasate de urgenţă la faţa locului: circa 50 de persoane aflate la parterul imobilului din vecinătate au fost evacuate temporar. Exista bănuiala că în încăperile de la parter s-ar fi putut acumula gaz şi s-ar fi putut produce o explozie. După ce încăperile au fost aerisite, oamenii au revenit la activităţile lor.Incidentul este anchetat în prezent de o comisie care urmează să stabilească cine se face responsabil de nerespectarea regulilor de protecţie a muncii. De asemenea, urmează stabilirea prejudiciului produs de incident şi modalitatea de acoperire a acestuia.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: