Ambulatoriul de la Spitalul de Pneumoftiziologie Galaţi va fi modernizat şi dotat cu 85 de echipamente medicale

Ambulatoriul de la
Spitalul de Pneumoftiziologie Galaţi va fi modernizat şi dotat cu 85 de
echipamente medicale

Semnarea contractului pentru extinderea şi reabilitarea ambulatoriului Foto: CJ Galaţi

Preşedintele Consiliului Judeţean Galaţi a semnat contractul de finanţare pentru proiectul “Extindere, reabilitare, modernizare şi dotare a Ambulatoriului Integrat de Specialitate de la Spitalul de Pneumoftiziologie Galaţi”, în valoare 9.460.217 de lei.

Ştiri pe aceeaşi temă

Asistenţa financiară nerambursabilă în cazul acestui proiect este de 6.598.453 de lei din fonduri europene şi 2.639.381 de lei de la bugetul naţional, iar contribuţia Consiliului Judeţean Galaţi este de 222.382 de lei.

“Clădirea Ambulatoriului de Specialitate va fi consolidată, reabilitată, supraetajată şi extinsă pe orizontală şi pe verticală, ceea ce înseamnă că vom mări de aproape 4 ori suprafaţa actuală. De asemenea, vor fi realizate lucrări de reabilitare termică a sistemului de încălzire, vor fi instalate pompe de căldură şi sisteme de climatizare. O treime din banii alocaţi proiectului vor fi investiţi în dotarea cu aparatură medicală, inclusiv un computer tomograf performant”, a declarat Costel Fotea, preşedintele Consiliului Judeţean Galaţi.

Proiectul prevede achiziţionarea a 85 de echipamente medicale. Finanţarea a fost obţinută în cadrul Programului Operaţional Regional 2014-2020, Axa prioritară 8 – Dezvoltarea infrastructurii sanitare şi sociale. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: