A murit profesorul Doruleţ Resmeriţă, fostul inspector şcolar general al judeţului Galaţi

A murit profesorul Doruleţ Resmeriţă, fostul inspector şcolar general al judeţului Galaţi

Doruleţ Nelu Resmeriţă s-a născut la Galaţi, în anul 1967 FOTO Adevărul

Doruleţ Resmeriţă s-a stins din viaţă în această dimineaţă, la Spitalul de Urgenţă „Sf. Apostol Andrei” din Galaţi. Fostul inspector şcolar general al judeţului Galaţi se lupta de mai mulţi ani cu o boală necruţătoare, care l-a ţintuit la pat.

Ştiri pe aceeaşi temă

Dispariţia fulgerătoare a lui Doruleţ Resmeriţă a lăsat în lacrimi învăţământul gălăţean şi nu numai. L-a cunoscut o lume întreagă şi a fost apreciat pentru caracterul său şi aportul adus oraşului de la Dunăre. Avea 48 de ani şi până de curând a fost copreşedintele organizaţiei judeţene PNL Galaţi.

În perioada în care a ocupat funcţia de inspector şcolar general, ideea acestuia de a implementa sistemul de supraveghere video de la Bacalaureat, a fost adoptată în întreaga ţară şi discutată până la Bruxelles.

CV

Doruleţ Nelu Resmeriţă s-a născut la Galaţi, în anul 1967, în zodia Leu. A fost educat în spiritul respectului şi al decenţei. „Tata îmi repeta într-una o expresie românească: «ce ţie nu-ţi place, altuia nu-i face». Am înţeles mai târziu că în spatele simplităţii acestei expresii este definit un mod de comportament plin de respect şi consideraţie faţă de oameni. Mama m-a învăţat, aşa cum a ştiut ea mai bine, rugăciunea şi credinţa creştin ortodoxă”, spunea Doruleţ în urmă cu şapte ani.

Acesta a urmat cursurile Şcolii Gimnaziale nr. 24 Galaţi şi ale Colegiului Naţional „Vasile Alecsandri”, pe care l-a absolvit în anul 1986. Studiile superioare le-a finalizat în 1992, când a absolvit Facultatea de Ştiinţa şi Ingineria Alimentelor din cadrul Universităţii „Dunărea de Jos” Galaţi, unde a şi activat timp de zece ani în calitate de cadru didactic.


FOTO Adevărul

Doruleţ Resmeriţă a fost coautor şi autor principal de cărţi ştiinţifice, lucrări şi contracte de cercetare în domeniile: Biotehnologii alimentare, Aditivi şi ingrediente, Tehnologii alimentare şi Chimia alimentelor.

Între anii 2002 şi 2007, acesta a lucrat pentru un grup companii private, în cadrul cărora a ocupat funcţii de consilier, director de producţie, director general şi administrator, spunând că principalul capital al unei companii sunt angajaţii săi.

În luna mai 2009, Doruleţ Resmeriţă a devenit inspector şcolar general al judeţului Galaţi, la cârma căruia a rămas până în anul 2012, când a fost destituit prin ordin de ministru.

„M-am opus chelturii sumei de 500.000 de lei (5 miliarde lei vechi!) pentru amenajarea unui teren de tenis la Liceul Pedagogic. Banii s-au primit pe 17 decembrie 2010 şi n-am fost de acord să fie cheltuiţi până la sfârşitul anului. Nu exista proiect şi nici licitaţie. Trec asta la capitolul minusuri pentru că ar fi trebuit să fac publice situaţiile de acest gen pentru ca ele să înceteze. Senatorul Necula a pus presiune pe directorul de atunci şi, ulterior, au apărut tensiunile în urma cărora mi-am pierdut susţinerea politică. Atunci s-a cerut primului ministru Boc şi ministrului Funeriu să fiu demis numai că acesta din urmă nu a fost de acord", a afirmat pe 5 mai 2012, pentru „Adevărul”, profesorul Doruleţ Resmeriţă.

Viaţa politică

Între anii 1992 - 1997, Doruleţ Resmeriţă a activat în cadrul Alianţei Civice şi al Partidului Democrat. Nouă ani mai târziu, acesta s-a reîntors în politică alături de o echipă cu care a înfiinţat Partidul Democrat Liberal, filiala Galaţi.


FOTO Adevărul

„Ştiu că implicarea în viaţa politică nu este o obligaţie cetăţenească, dar pentru mine a fost o responsabilitate pe care mi-am asumat-o atunci când am crezut de cuviinţă. În perioada «revoluţiei furate» am fost în structurile de conducere ale judeţului ca lider al Organizaţiei Studenţeşti a Universităţii Galaţi”, scria Doruleţ Resmeriţă pe site-ul său în urmă cu şapte ani.

Dumnezeu să-l ierte şi să-l odihnească în pace.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările