Începe modernizarea străzilor Traian Vuia, Henri Coandă şi George Coşbuc. Lucrările, a căror valoare este de 22 de milioane de euro, vor dura 16 luni

Începe modernizarea
străzilor Traian Vuia, Henri Coandă şi George Coşbuc. Lucrările, a căror
valoare este de 22 de milioane de euro, vor dura 16 luni

Aşa arată acum strada George Coşbuc din Galaţi FOTO Primăria Galaţi

S-a emis ordinul de începere a lucrărilor pentru modernizarea străzilor Traian Vuia, Henri Coandă şi George Coşbuc (tronson str. H. Coandă - str. Al. Măcelaru) în cadrul unuia dintre cele mai mari proiecte de infrastructură din ultimii ani, după ce municipalitatea a obţinut finanţare europeană în acest scop.

Ştiri pe aceeaşi temă

În principal, se vor executa lucrări de: reabilitare a căii de rulare a tramvaielor – 5.570  de metri de cale simplă; reabilitare şi modernizare a staţiilor de transport public de călători - 16 staţii şi peroane de călători; construirea sau modernizarea pistelor pentru biciclete şi a trotuarelor, precum şi reabilitarea părţii carosabile; amenajare a 6.731 de metri pătraţi piste pentru biciclete; reabilitarea a 17.405 de metri pătraţi de trotuar şi 38.550 de metri pătraţi de parte carosabilă; plantare de arbori şi arbuşti; înierbări de-a lungul celor 2.594 de metri de străzi reabilitate.

Din punct de vedere al tehnologiei de execuţie a lucrărilor se au în vedere următoarele etape: realizarea unei structuri rutiere cu straturi asfaltice noi, cu modificarea părţii carosabile prin realizarea de locuri de parcare noi, reamenajarea trotuarelor, execuţia de piste noi pentru biciclişti; execuţia liniei noi de tramvai, atât calea de rulare, cât şi reţeaua de alimentare, peroane noi şi schimbătoare de cale noi; reabilitarea şi repararea reţelelor edilitare subterane (de apă) din perimetrul lucrărilor de reabilitare la carosabil şi tramvai; reabilitarea iluminatului public stradal.

De asemenea, sunt vizate amenajările peisagistice prin modernizarea spaţiilor verzi existente, cât şi a celor nou apărute în urma lucrărilor de modernizare, procurarea şi montarea de mobilier stradal nou; amenajarea în trotuare/carosabil de canalizatie subterană multitubulară cu camere de tragere pentru introducerea în subteran a diverselor reţele aeriene; realizarea dispozitivelor pentru preluarea şi evacuarea apelor pluviale; aducerea la cota proiectată a utilităţilor (capace cămine); amenajarea străzilor laterale pe o lungime de 25 m; realizarea semnalizării prin marcaje rutiere şi indicatoare rutiere.

Strada Henri Coandă FOTO Primăria Galaţi

Durata de execuţie a lucrărilor care vor începe în cursul săptămânii viitoare este de 16 luni. Contractul de proiectare şi de execuţie a lucrărilor, în valoare de aproximativ 80 de milioane de lei, fără TVA, a fost semnat cu asocierea firmelor Lemacons SRL, Tancrad SRL, Mari-Vila Com SRL şi Add Global Design SRL, în urma licitaţiei publice.

Valoarea totală a proiectului cu finanţare europeană ”Modernizare linii tramvai şi carosabil străzile Traian Vuia, Henri Coandă, Bld. George Coşbuc (tronson str. H. Coandă - str. Al. Măcelaru) este de aproximativ 104.000.000 de lei (22 de milioane de euro).

Strada Traian Vuia FOTO Prmăria Galaţi

Primăria municipiului Galaţi mai are în derulare un proiect similar cu fonduri europene, în valoare de peste 20 de milioane de euro, ce vizează străzile Siderurgiştilor şi 1 Decembrie 1918, care beneficiază astfel, pentru prima dată, de ample lucrări de modernizare.

Vă mai recomandăm să citiţi şi:

Cel mai mare spital din Bărăgan va fi modernizat. Cum va arăta clădirea în care se vor investi 86,2 milioane lei

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările