În plin scandal al răpirilor şi crimelor de la Caracal, un copil de 13 ani face glume la 112. A apelat numărul de urgenţă, spunând că a fost răpit de un taximetrist

În plin scandal al răpirilor şi crimelor de la Caracal, un copil de 13 ani face glume la 112. A apelat numărul de urgenţă, spunând că a fost răpit de un taximetrist

Foto: ortodoxinfo.ro

Poliţiştii din Tecuci au identificat un minor, din localitate care, în contextul unui joc cu un prieten, a sesizat în mod fals, la numărul unic de urgenţă 112, că ar fi fost victima unei infracţiuni de lipsire de libertate.

Ştiri pe aceeaşi temă

Pe 30 iulie, la ora 14,35, Poliţia municipiului Tecuci a primit un apel telefonic, pe numărul unic de urgenţă 112, prin care o persoană, care afirma că se numeşte Dincă Marian, sesiza faptul că a fost luată cu forţa de un taximetrist şi este ţinută în locuinţa acestuia, legată la ochi. Apelul a fost localizat ca fiind efectuat dintr-un cartier de pe raza municipiului Tecuci, de pe un terminal mobil.

”În urma apelului, poliţiştii s-au sesizat din oficiu pentru  comiterea infracţiunii de lipsire de libertate în  mod ilegal şi, efectuând activităţi de investigare specifice, au identificat, la scurt timp, locaţia de unde a fost făcut apelul telefonic, precum şi pe apelant. Acesta, un minor de 13 ani, din municipiul Tecuci, aflat la domiciliul unor rude, a declarat poliţiştilor că nu a fost victima niciunei infracţiuni şi că a făcut sesizarea respectivă în contextul unui joc cu un prieten, folosind un nume fals şi un telefon mobil cu cartelă prepay”, a declarat comisarul şef Gabriela Costin, purtătorul de cuvânt al IPJ Galaţi.

Având în vedere vârsta minorului, sub 14 ani, acesta nu a putut fi  sancţionat contravenţional pentru că a sunat la 112  fără un motiv întemeiat.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările