Vrancea eroică şi-a cinstit vitejii care au făcut "România dodoloaţă".  Manifestări la Soveja, Focşani şi Mărăşeşti VIDEO

Vrancea eroică şi-a cinstit vitejii care au făcut

Eroii, omagiaţi la Mărăşeşti FOTO Mihai Sorin Opriş

Manifestările au fost organizate pe parcursul întregii zile şi cu această ocazie au fost depuse coroane de flori în memoria soldaţilor căzuţi pe câmpul de luptă în Primul Război Mondial.

Ştiri pe aceeaşi temă

Bătălia de la Mărăşeşti, care a început pe 6 august 1917, a fost cea mai importantă operaţiune militară desfăşurată de Armata Română în timpul Primului Război Mondial.

La capătul a doi ani de neutralitate, în august 1916, din ordinul regelui Ferdinand, armatele române au trecut Carpaţii pentru eliberarea Transilvaniei.

Bătălia de la Mărăşeşti, care a început exact în urmă cu un secol, pe 6 august 1917, a durat 29 de zile,
Statisticile consemnează pierderile trupelor adverse la peste 60.000 de morţi, răniţi şi dispăruţi, pe când românii, din cei 170.000 de ostaşi angajaţi în lupte, au avut 27.140 de pierderi, respectiv 5.125 de morţi, 9.818 dispăruţi şi 12.467 de răniţi. La rândul ei, Armata a 4-a rusă a avut 25.650 morţi, răniţi şi dispăruţi.

La 104 ani de la începerea acestei ofensive în care armata română a repurtat o mare victorie, dovedind lumii că "pe aici nu se trece"”, autoritţile din Vrancea au organizat o serie de  evenimentele  la Mausoleele Eroilor din Soveja, Focşani şi Mărăşeşti, pentru a cinsti memoria eroilor neamului românesc.

Cu această ocazie, au fost organizate slujbe de pomenire a celor căzuţi la datorie pentru ţară, iar autorităţile au evocat  eroismul lor. Au fost depuse şi coroane de flori din partea instituţiilor statului. La Mărăşeşti a avut loc şi un moment evocator susţinut de Corul Pastorala şi Ansamblul Folcloric ”Ţara Vrancei”.

FOTO: Primăria Focșani

Imagini din aceeasi galerie
  • FOTO: Primăria Focșani
  • FOTO: Primăria Focșani
  • FOTO: Mihai Sorin Opriș
  • FOTO: Cristi Merchea
  • FOTO: Cristi Merchea
  • Foto: Mihai Sorin Opriș
  • FOTO: Oana Cătălina Militaru
  • FOTO: Bobe Mary
  • FOTO: Claudiu Tarziu
Distribuie imaginea

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările