Undă verde pentru începerea  cursurilor şcolare la clasă. Care este incidenţa cazurilor de COVID-19 în localităţile din Vrancea

Undă verde pentru începerea  cursurilor şcolare la clasă. Care este incidenţa cazurilor de COVID-19 în localităţile din Vrancea

Incidenţa cazurilor de Covid în Vrancea

Direcţiile de Sănătate Publică din toată ţara au calculat incidenţa cazurilor de Covid-19 la mia de locuitori, pe fiecare localitate în parte. În marea majoritate a acestora incidenţa este suficient de mică atât cât cursurile să poată începe normal.

Un comunicat al Ministerului Sănătăţii arată că analiza situaţiei epidemiologice cuprinde numărul de cazuri noi confirmate în ultimele 14 zile (inclusiv 6  septembrie 2020) realizată la nivel naţional de către direcţiile de sănătate publică şi Institutul Naţional de Sănătate Publică.

În scenariul 1, sau scenariul verde, toţi elevii merg la şcoală (începând cu data de 14 septembrie), cu respectarea şi aplicarea tuturor normelor de protecţie.

Scenariul 2, sau scenariul galben, prevede participarea zilnică a tuturor preşcolarilor şi elevilor din învăţământul primar, a elevilor din clasele a VIII-a şi a XII-a, cu respectarea şi aplicarea tuturor normelor de protecţie, pe de o parte, şi revenirea parţială (prin rotaţie de 1-2 săptămâni) a elevilor din celelalte clase de gimnaziu şi liceu, cu respectarea şi aplicarea tuturor normelor de protecţie.

În scenariul 3, sau scenariul roşu, toţi elevii vor face cursuri online.

„Fiecare unitate şcolară va decide şi îşi va adapta scenariul la indicaţia DSP-urilor, inspectoratelor şcolare judeţene şi comitetelor pentru situaţii de urgenţă. Susţinem necesitatea începerii activităţii în unităţile de învăţământ şi, atât Ministerul Sănătăţii, cât şi direcţiile de sănătate publică şi INSP sprijinim demersurile pentru demararea noului an şcolar în condiţii de siguranţă epidemiologică”, a spus ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru.

Cum arată situaţia în judeţul Vrancea

Situaţia din judeţul Vrancea se prezintă destul de bine în acest moment. Cele mai multe dintre localităţile vrâncene, incluzând aici şi municipiile Focşani şi Adjud, sunt pe scenariul verde, în sensul că se pot începe cursurile în format fizic.

Pe scenariul galben se află comunele Reghiu-1,39/1.000 locuitori, Gura Caliţei-1,17, Tulnici-1,20, Gugeşti-1,06. Aici se impune, cum spuneam mai înainte, participarea zilnică a tuturor preşcolarilor şi elevilor din învăţământul primar, a elevilor din clasele a VIII-a şi a XII-a, cu respectarea şi aplicarea tuturor normelor de protecţie, pe de o parte, şi revenirea parţială (prin rotaţie de 1-2 săptămâni) a elevilor din celelalte clase de gimnaziu şi liceu, cu respectarea şi aplicarea tuturor normelor de protecţie.

Pe scenariul roşu nu este nicio localitate din Vrancea.

Document 2020 09-7-24272864... by Tonya Copeland

Vă mai recomandăm:

DOCUMENT Ministerul Sănătăţii a publicat analiza epidemiologică pe localităţi, în funcţie de care se stabilesc scenariile pentru începerea şcolii

Medicul epidemiolog care îi învaţă pe profesori cum să se apere de COVID-19:  „Înainte de a fi medic, sunt mamă”

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările