Un medic nou la Terapie Intensivă. Ce au discutat şefii judeţului cu conducerea spitalului

Un medic nou la Terapie Intensivă. Ce au discutat şefii judeţului cu conducerea spitalului

Preşedintele Consiliului Judeţean şi prefectul judeţului au mers la spital

Guvernul României a aprobat achiziţia unei secţii mobile de Terapie Intensivă pentru Spitalul Judeţean de Urgenţe Focşani, aceasta urmând a ajunge în viitorul apropiat la Focşani. Conducerea spitalului doreşte dublarea secţiei ATI.

Ştiri pe aceeaşi temă

Preşedintele Consiliului Judeţean Vrancea, Cătălin Dumitru Toma, a efectuat astăzi o vizită la Spitalul Judeţean de Urgenţă ”Sf. Pantelimon” din Focşani, pentru a purta o discuţie cu managerul interimar, cu directorul medical şi cu directorul economic, pe diverse teme ce ţin de activitatea celei mai mari unităţi spitaliceşti din judeţ.

”Astăzi am primit asigurări de la managerul interimar că la Spitalul Judeţean nu sunt motive de îngrijorare pentru pacienţi, condiţiile de securitate şi siguranţă fiind respectate”, a punctat preşedintele CJ Vrancea.

”Totodată, preşedintele Consiliului Judeţean Vrancea a fost informat de managerul interimar al Spitalului Judeţean că la Focşani a venit, începând de luni, 16 noiembrie, un nou medic cu specializarea ATI, urmând ca instituţia să primească un răspuns şi de la un al doilea medic contactat pentru a i se propune să lucreze la Terapie Intensivă.

„ În prezent, secţia are o capacitate de 10 paturi, urmând ca aceasta să fie dublată cât mai curând posibil. Implicit, se doreşte asigurarea a două linii de gardă la Terapie Intensivă. Tot astăzi, am constatat că la Spitalul Judeţean era venită şi o echipă de control trimisă de Inspectoratul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Vrancea, cu atribuţii de verificare a instalaţiilor electrice şi a instalaţiilor de alimentare cu oxigen din secţia ATI”, a mai adăugat Cătălin Toma.

La întâlnire a participat şi prefectul Gheorghiţă Berbece, care a vrut să se asigure că sunt făcuţi paşi concreţi şi rapizi pentru "mărirea numărului de paturi în secţia ATI, motivat de creşterea numărului de pacienţi infectaţi Covid-19 care necesită ventilaţie asistată, precum şi amenajarea spaţiilor disponibile în incinta spitalului, pentru crearea de noi saloane de îngrijire a pacienţilor infectaţi cu Covid-19", potrivit Instituţiei Prefectului Vrancea..

 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările