Tânăr care are nevoie de transplant de plămâni, mesaj emoţionant pentru Călin Farcaş: „Îmi spuneai că dosarele noastre medicale stau aruncate undeva“

Tânăr care are nevoie de transplant de plămâni, mesaj emoţionant pentru Călin Farcaş: „Îmi spuneai că dosarele noastre medicale stau aruncate undeva“

Ionuţ Anghel

Ionuţ Anghel este IT-ist la Primăria Mărăşeşti şi suferă de Diskinezie Ciliară Primară. Diagnosticul i-a fost pus în Austria, la celebrul spital AKH.

Ştiri pe aceeaşi temă

Moartea lui Călin Farcaş, un tânăr de 29 de ani din Braşov, care avea nevoie de un transplant de plămâni pentru a supravieţui, l-a afectat profund şi pe Ionuţ Anghel din Mărăşeşti, un tânăr IT-ist de 31 de ani care suferă de asemenea de o boală de plămâni gravă.

La fel ca şi Călin, tânărul din Mărăşeşti are nevoie de un transplant de plămâni şi a reuşit până în prezent să strângă din donaţii peste 20.000 de euro. Ionuţ a ţinut permanent legătura cu Călin, iar ultima discuţie dintre cei doi a fost în urmă cu două săptămâni şi este redată de tânărul din Mărăşeşti.

“Chiar vorbisem cu tine Călin acum două vineri, şi-ţi spuneam că ai o şansă mai mare acum că ai primit recomandarea de transplant în străinătate...dar se pare că a fost prea târziu. Îmi spuneai, când stăteam de vorbă, că pe noi timpul nu ne aşteaptă şi dosarele noastre medicale stau aruncate undeva şi nu interesează pe mine... Ai avut dreptate! De ce a durat atât de mult sa obţii recomandarea? Noi încă stăm la mila sistemului pentru această recomandare...Ce ar face guvernanţii, medicii şi responsabilii de aceste cazuri dacă dumnealor sau copiii dumnealor ar necesita o recomandare de transplant sau tratament în străinătate...?!

Ar semna la foc automat un acord cu Eurotransplant? Dumneavoastră realizaţi că nouă ne e frică să ne culcăm noaptea, pentru că nu ştim dacă ne mai trezim a doua zi? De ce totul trebuie sa dureze aşa de mult, să restructuraţi o agenţie şi etc.? De ce trebuie sa MOARĂ cineva!? De ce NU ni se dă o ŞANSĂ LA VIAŢĂ şi nouă, celor ce au nevoie de un transplant de plămâni, celor ce nu putem fi trataţi în ţară?”, este mesajul lui Ionuţ Anghel la aflarea veştii morţii lui Călin.

Ionuţ spune că trebuie organizată pe Facebook o strângere de fonduri pentru taxa de 1.000.000 de euro, pentru ca România să facă parte din Eurotransplant, astfel încât pacienţi români să primească o şansă la viaţă.

Ionuţ Anghel est angajat la primăria Mărăşeşti, ca funcţionar IT, şi suferă de Diskinezie Ciliară Primară. Diagnosticul i-a fost pus în Austria, de un doctor de la AKH, care i-a spus că s-a infectat cu o bacterie periculoasă luată într-un spital.

Boala lui Ionuţ s-a agravat începând cu sfârşitul anului trecut iar singurul leac este un transplant de plămâni, intervenţie medicală care costă între 150.000 şi 200.000 de euro. Un preţ exorbitant, pe care ar trebui să-l plătească, în speranţa că îşi va vedea copilul crescând. Apropiaţii lui Ionuţ au demarat o campanie de strângere de fonduri, inclusiv pe internet, creându-se şi un grup pe Facebook – ”Speranţă pentru Ionuţ”.

Ionuţ este căsătorit şi în urmă cu câteva luni a devenit tatăl unui băieţel.

CITIŢI ŞI:

Povestea românului răpus la 29 de ani de birocraţie. „Nu mai am putere să mă lupt şi cu statul“

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: