Scandalul tricolorului trucat purtat de focşăneni la piept de Ziua Naţională ia amploare

Scandalul tricolorului trucat purtat de focşăneni la piept de Ziua Naţională ia amploare

FOTO: http://alexandratataru.wordpress.com/

Prefectul de Vrancea cere anchetă. Rezultatele cercetării administrative ar urma să fie transmise Instituţiei Prefectului până marţi, 3 decembrie, la ora 12.00.

Ştiri pe aceeaşi temă

Autorităţile locale din Focşani au comis o gafă monumentală de Ziua Naţională a României. Din dorinţa de a crea o atmosferă de sărbătoare, Primăria a comandat la o firmă de publicitate 2.000 de insigne din autocolant, care să fie lipite pe piept participanţilor la sărbătoarea organizată în Piaţa Unirii.

Din nefericire, cocardele tricolore s-au dovedit greşite, întrucât graficianul care le-a lucrat a încurcat ordinea culorilor simbolului naţional, rezultând o altă variantă, respectiv albastru, roşu şi galben.

Asta în condiţiile în care Constituţia României prevede la articolul 12, alineatul 1, că „Drapelul României este tricolor; culorile sunt aşezate vertical, în ordinea următoare, începând de la lance: albastru, galben, roşu”.

Vina pentru această gravă eroare a fost aruncată de conducerea Primăriei pe şeful Direcţiei de Comunicare, Dan Cazaciuc. „Responsabil cu verificarea acestor materiale a fost Dan Cazaciuc.  Pentru că s-a cauzat un prejudiciu grav de imagine Primăriei Focşani, o să facem o anchetă să vedem unde s-a greşit şi vinovatul va plăti, inclusiv cu funcţia, dacă este nevoie”, ne-a spus viceprimarul Necula.

La rândul său, Dan Cazaciuc îşi recunoaşte în parte vina, însă precizează că în afară de prejudiciul de imagine Primăria nu va plăti firmei de publicitate cei 800 de lei cât ar fi trebuit să coste materialele tipărite greşit. „A fost un cumul de greşeli. Este o greşeală regretabilă din partea firmei de publicitate, care din neatenţie a schimbat ordinea culorilor, dar este şi o greşeală din partea noastră datorată grabei şi realizării tardive a materialelor. Nu am mai avut timp să le verificăm şi ne-am dat seama târziu de această greşeală. Au fost comandate 2000 de autocolante şi au fost împărţite jumătate din ele, dar când ne-am dat seama de greşeală răul fusese făcut. Plata nu o vom face, pentru că produsul nu a fost conform cu comanda pe care am făcut-o”, a precizat Dan Cazaciuc.

DAN CAZACIUC (foto)

La rândul său, patronul firmei de publicitate, cu care Primăria Focşani are vechi legături contractuale, ne-a precizat că este cea mai gravă situaţie care i s-a întâmplat până acum şi că pe viitor va lua măsuri să nu se mai întâmple această ruşine. „Este o eroare a unui angajat de-al nostru, pe care ne-o asumăm în totalitate. Practic au fost făcute mai multe modele, dar din păcate a fost ales modelul nefericit. Este cea mai mare prostie care ni s-a întâmplat vreodată. De altfel, lucrarea nici nu a fost plătită, pentru că întotdeauna plata se face mai târziu. În cazul acesta nici nu se pune problema să avem vreo pretenţie la bani, pentru că ne asumăm întrutotul greşeala”, ne-a declarat Cristi Spînu, patronul firmei de publicitate Caspro din Focşani, care a realizat autocolantele.

Între timp, în dispută a intrat şi Instituţia Prefectului, care cere până marţi, 3 decembrie, măsurile care vor fi dispuse. „Având în vedere implicaţiile deosebite pe care le presupune o asemenea eroare, vă adresăm rugămintea  să dispuneţi verificările necesare în vederea stabilirii cauzelor care au produs acest incident. Rezultatele cercetărilor administrative, precum şi măsurile dispuse  vor fi comunicate Prefectului  judeţului Vrancea până pe 3.13.2013, ora 12.00”, se arată în adresa trimisă de prefectul Kanty Cătălin Popescu primarului municipiului Focşani, Decebal Bacinschi.

Interesant este că focşănenii au purtat pe tot parcursul sărbătorii autocolantele la piept, iar câţiva liberali de frunte din Focşani au glumit pe seama incidentului, spunând că au fost traşi în piept de PSD pentru că cifra 1 din textul de pe autocolant ar fi trebuit să fie pe culoarea galben (n.a. a liberalilor) şi nu pe roşul pesedist.

Mai puteţi citi:

Gafă de proporţii a autorităţilor locale din Focşani, care au greşit ordinea culorilor tricolorului pe insignele puse în piept oficialilor şi localnicilor

FOTO VIDEO Mii de focşăneni, la parada militară din centrul municipiului în cinstea Zilei Naţionale  a României

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările