Român condamnat în Italia şi trimis să facă puşcărie în România. A şantajat, bătut şi furat un alt român

Român condamnat în Italia şi trimis să facă puşcărie în România. A şantajat, bătut şi furat un alt român

Foto arhivă Adevărul

Autorităţile judiciare române au admis solicitarea omologilor italieni de a transfera în România un individ din Focşani, condamnat în Italia pentru extorcare, tentativă de extorcare, vătămare şi furt agravat. Victima este tot un român.

Ştiri pe aceeaşi temă

Faptele s-au petrecut acum patru ani. Împreună cu un alt individ, agresorul, acum în vârstă de 64 de ani, s-a apropiat de un conaţional, în interiorul unui magazin situat în Via Tarquinio Prisco, cerându-i să-i ofere ceva de băut. Cum victima a refuzat, bărbatul i-a luat cheile de la maşină şi locuinţă şi i-a cerut victimei suma de 80 de euro în schimbul restituirii acestora. Pentru că a fost din nou refuzat, bărbatul a trecut la violenţe. După ce a fost lovit cu capul în faţă, bărbatul agresat le-a dat individului şi partenerului său suma de 50 de euro. Victima a ajuns ulterior la spital.
 

Tentativă de extorcare, vătămare şi furt 
 

Printr-o decizie rămasă definitivă în iunie.2018, autorităţile judiciare italiene au dispus condamnarea românului la patru ani de închisoare pentru săvârşirea următoarelor infracţiuni prevăzute de Codul penal italian: extorcare, tentativă de extorcare, vătămare şi furt agravat.
 
Ulterior, autorităţile Italiene au cerut instanţelor române transferarea lui acasă. Dosarul a ajuns la Curtea de Apel Galaţi.
 
“Reprezentantul Parchetului, în raport de actele dosarului, solicită admiterea cererii autorităţilor judiciare italiene, să se dispună recunoaşterea hotărârii judecătoreşti străine de condamnare a persoanei condamnate Ţ.D. la o pedeapsă de 1460 zile închisoare pentru infracţiuni care au corespondent în Codul penal român (furt calificat şi şantaj), să se dispună transferul şi executarea pedepsei într-un penitenciar din România, să fie dedusă perioada executată până la data de 14 martie 2020, respectiv 131 zile închisoare, luând act şi de consimţământul persoanei condamnate Ţ.D. care a fost de acord cu transferul în ţară şi executarea pedepsei într-un penitenciar din România”, se arată în considerentele sentinţei penale 72F/2020 pronunţate de instanţa amintită.
 
În mai 2020, Curtea de Apel Galaţi a recunoscut, în parte, numai sub aspectul pedepsei închisorii, sentinţa pronunţată de instanţa itaiană şi a dispus executarea în continuare într-un penitenciar din România a pedepsei de 4 ani, din care s-a dedus numărul de zile deja executate, urmând ca individul să fie liberat cel mai târziu la data de 23.10.2023.
 
Sentinţa Curţii de Apel Galaţi nu este definitivă, însă este vorba doar de o chestiune de timp până la finalizarea procedurilor, dat fiind că toate părţile sunt de accord cu transferul. 
 

Vă recomandăm să mai citiţi:

Şofer despăgubit cu o sumă importantă după ce a spulberat un mistreţ. Animalul a sărit în faţa maşinii

Mizeria inundă barajele Haţegului. „Îi rogi frumos pe tineri să nu arunce gunoaie în apă, fără rezultat”

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările