Şofer despăgubit cu o sumă importantă după ce a spulberat un mistreţ. Animalul a sărit în faţa maşinii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
ARHIVĂ.
ARHIVĂ.

Un şofer a fost despăgubit cu o sumă importantă după ce a spulberat un mistreţ. Animalul a sărit în faţa maşinii pe DN 66.

Un şofer care a lovit un porc mistreţ pe un drum din apropierea Haţegului va fi despăgubit cu peste 50.000 de lei de către Asociaţia de Vânătoare şi Pescuit Sportiv „Ursul Brun Retezat” şi Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere, conform unei sentinţe, care nu este definitivă, pronunţată de Judecătoria Haţeg. Iulian Dănilă a reclamat cele două instituţii la Judecătoria Haţeg, în urma unui accident în care şi-a distrus maşina, în impactul cu animalul sălbatic.

„Instanţa obligă pârâtele ca în solidar să plătească în favoarea reclamantului suma de 43.805 lei reprezentând contravaloarea costului reparaţiei autoturismului marca Renault Scenic, proprietatea reclamantului. Obligă pârâtele ca în solidar să plătească în favoarea reclamantului în total suma de 9.603 lei reprezentând cheltuieli de judecată. Cu drept de apel in termen de 30 de zile de la data comunicării”, se arată în decizia magistraţilor, din 4 septembrie.

În mai 2019, şoferul a chemat în judecată Asociaţia de vânătoare şi CNAIR, solicitând despăgubiri după accidentul din 9 noiembrie 2018.

„În motivare, s-a arătat că la data de  9 noiembrie 2018 ora 20:42  reclamantul se deplasa cu autoturismul proprietatea sa Renault Scenic pe DN 66 din direcţia Simeria – Haţeg. După intersecţia DN 66 cu DC 62 (satul Plopi) la km 186 din partea dreaptă a drumului, pe sensul de mers al reclamantului, în faţa vehiculului a sărit un porc mistreţ, pe care, din cauza distanţei reduse, reclamantul nu l-a putut evita în ciuda manevrelor efectuate astfel încât au intrat în coliziune. În urma impactului animalul a fost proiectat în afara părţii carosabile iar autoturismul a suferit avarii majore. La faţa locului au oprim mai multe autoturisme pentru a da ajutor şi în interval de 25 de minute de când a fost apelat numărul unic de urgenţă 112 la faţa locului au ajuns un reprezentant al Postului de Poliţie Bretea Română, pe raza teritorială a căreia a avut loc accidentul şi o persoană care a susţinut că animalul aparţine AVPS Ursul Brun Retezat. S-a procedat la constatarea faptelor, reprezentanţii AVPS Ursul Brun au ridicat cadavrul animalului, iar maşina a fost încărcată pe o platformă şi depozitată la Haţeg. Revenind în zonă în 11 noiembrie 2018, reclamantul arată că a observat în zona de impact vizibilă o potecă de animale. Arată reclamantul că faţă de situaţia de fapt prezentată şi în considerarea conţinutului Procesului verbal de ridicare a cadavrului animalului exista un raport de cauzalitate directă între pătrunderea  porcului mistreţ pe DN 66 şi daunele suferite de autoturismul său. Reclamantul i-a contactat anterior pe ambii pârâţi, CNAIR comunicându-i că pentru repararea pagubei este necesară intervenţia instanţei iar AVPS Ursul Brun Retezat nerăspunzând. Consideră astfel reclamantul că sunt întrunite condiţiile  legale pentru antrenarea răspunderii civile a ambilor pârâţi”, se arată în dosar.


Mai puteţi citi şi:

FOTO Război fără sfârşit pentru bogăţiile Retezatului şi ale Ţării Haţegului. Marile moşii ale grofilor

FOTO Descoperiri arheologice uriaşe la Sarmizegetusa Regia. Vestigiile ascunse în pământ din Antichitate

Mizeria inundă barajele Haţegului. „Îi rogi frumos pe tineri să nu arunce gunoaie în apă, fără rezultat”

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite