Povestea brazilianului cu tată pastor prezbiterian convertit în România la ortodoxie. „Am găsit frumuseţea deplină a credinţei creştine”

Povestea brazilianului cu tată pastor prezbiterian convertit în România la ortodoxie. „Am găsit frumuseţea deplină a credinţei creştine”

Pedro Faidiga Passos s-a convertit la ortodoxie FOTO: Basilica.ro

Tânărul s-a căsătorit cu o româncă din judeţul Bacău şi crede că românii pot oferi luni multă pace şi credinţă, chiar şi în această perioadă dificilă.

Ştiri pe aceeaşi temă

Pedro Faidiga Passos are 27 de ani şi s-a convertiit la Ortodoxie, după ce s-a stabilit în România. El a cunoscut ţara noastră prin intermediul soţiei sale, Raluca, care are aceeaşi vârstă cu el şi pe care a întâlnit-o în Brazilia. 

ei doi au decis să se căsătorească iar cununia civilă au făcut-o acasă la Pedro, în august 2019, iar cununia religioasă în România, unde s-au şi stabilit. Înainte de cununie, Pedro a primit botezul ortodox.


Tatăl lui Pedro este pastor prezbiterian, astfel încât, până să ajungă în România, Pedro făcea parte dintr-o comunitate creştină unită şi activă.

„Şi în Brazilia îmi plăcea foarte mult să merg la biserică”, povesteşte el. „Mergeam la liturghie de dimineaţă, unde erau foarte mulţi bătrâni, care mă cunoşteau de când încăpeam într-o cutie de pantofi şi se rugaseră pentru mine dinainte de a mă naşte”, scrie Basilica.ro.

La ceremonie au participat mulţi membri ai congregaţiei.„Sunt mai mulţi factori care au ajutat la convertirea mea. Eu mereu zic că Dumnezeu m-a pescuit prin Raluca. Dacă nu aş fi cunoscut-o, nu ştiu dacă aş fi ajuns să cunosc mai bine Ortodoxia. În Brazilia sunt puţine biserici ortodoxe”, spune Pedro Faidiga Passos.

„Dacă nu aş fi cunoscut un om ortodox credincios, cu credinţă simplă, curată, nu ştiu dacă aş fi devenit ortodox, aşa cum sunt astăzi”, adaugă el.

Bineînţeles că botezul lui a fost precedat de multă analiză şi de multe întrebări. Dar Dumnezeu a lucrat în felul Lui, spune brazilianul.

„Am găsit frumuseţea deplină a credinţei creştine”

„Într-o zi, eram în drum spre facultate. Era un drum foarte frumos, cu mulţi copaci, cântau păsările. Mă gândeam: «Tu crezi că e o minciună Trupul şi Sângele Mântuitorului în Ortodoxie. Dar dacă este adevărat, indiferent ce anume crezi sau nu crezi tu? Să presupunem că ar fi adevărat. Are sens, sau nu? Ne putem tămădui cu asta? Da».”

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările