FOTO VIDEO 22 de cruci şi monumente funerare dintr-un cimitir din Focşani, distruse de un tânăr drogat

FOTO VIDEO 22 de cruci şi monumente funerare dintr-un cimitir din Focşani, distruse de un tânăr drogat

Morminte profanate la Focşani

Acesta, un tânăr de 23 de ani din Focşani, a recunoscut în faţa poliţiştilor că se afla sub influenţa substanţelor etnobotanice.

Ştiri pe aceeaşi temă

Cimitirul aparţinând bisericii „Sf. Dumitru” din Focşani arată ca după un bombardament. Nu mai puţin de 22 de cruci şi monumente funerare au fost făcute una cu pământul de un tânăr focşănean aflat într-un moment de rătăcire. El a şi fost identificat de poliţie, după ce un bărbat care săpa o groapă în cimitir a sunat la 112 să reclame fapta.

„Era un tânăr robust şi am văzut că dă o cruce la pământ. Iniţial am crezut că face o lucrare cineva, dar am văzut apoi că dărâmă şi altele. Am sunat la 112, a venit echipajul de poliţie şi l-a întrebat de ce face asta.  Am rămas surprins ce forţă avea. Am înţeles că era şi puţin drogat”, ne-a declrat Aurel Vlase, bărbatul care a sunat poliţia.

Proprietarii monumentelor funerare profanate de individ spun că nu se aşteaptă să fie despăgubiţi, dar ar fi vrut să existe o măsură de reţinere pentru acest tânăr considerat de el periculos.

„Am venit ieri şi am văzut dezastrul pe care l-a făcut acest drogat, că sănătos nu poate fi în nici un caz. Lucrarea nu are nici un an şi nici nu sperăm că vom obţine ceva de la el, dar problema este că nu a fost reţinut. Eu nu cred că nu există un articol în lege ca să fie reţinut. Am fost aseară la oliţie, comisarul care se ocupă de caz ne-a spus că s-a făcut dosar penal pentru profanare de morminte, s-a trimis la Procuratură şi după acea se vor face plângeri de către păgubiţi pentru eventuale despăgubiri. Pe el îl poţi întâlni pe stradă şi îţi dă în cap, chiar dacă aparent pare un om normal”, ne-a declarat Lina Panta. Poliţiştii spun că în acest caz s-a întocmit un dosar penal.

„Persoana respectivă a fost identificată de către poliţişti, a fost auditată, ocazie cu care a declarat că se află sub influenţa substanţelor etnobotanice”, a precizat inspector principal Cătălina Murariu, de la Biroului de presă al IPJ Vrancea.

 

Morminte profanate la Focşani

Imagini din aceeasi galerie
  • Morminte profanate la Focşani
  • Morminte profanate la Focsani
Distribuie imaginea

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările