FOTO VIDEO Liceenii care şi-au asumat rolul de a-i proteja pe salvatorii aflaţi în lupta cu COVID-ul

FOTO VIDEO Liceenii care şi-au asumat rolul de a-i proteja pe salvatorii aflaţi în lupta cu COVID-ul

Vizierele realizate de elevii roboticieni

Elevii de la Colegiul Naţional Unirea şi Colegiul Naţional Al. I. Cuza, din municipiul Focşani, judeţul Vrancea, s-au implicat în confecţionarea de viziere pentru medici.

Ştiri pe aceeaşi temă

Două dintre unităţile liceale de nota 10 din Focşani, Colegiul Naţional "Unirea" şi Colegiul Naţional "Al. I. Cuza", au reuşit prin elevii de excepţie pe care îi au să fie de un real ajutor autorităţilor din ţara noastră în lupta cu virusul care afectează întreg mapamondul.

Deşi în această perioadă şcolile sunt închise şi elevii stau acasă, grupurile de roboticieni şi-au pus mintea la contribuţie pentru a demonstra că sunt utili societăţii. Cu ajutorul imprimantelor 3D, pe care le-au folosit la competiţiile naţionale şi internaţionale de robotică, elevii au produs zilele acestea sute de viziere pentru protecţia cadrelor medicale din spitale şi nu numai.

La ora redactării acestui text, producţia de viziere de la Colegiul Naţional "Unirea" era în plin proces de fabricaţie.

"Săptămâna trecută am donat peste o sută de viziere la Unitatea de Primire Urgenţe, la Centrul de Dializă, la Secţia de Boli Infecţioase, Centrul de Transfuzie Sanguină, TBC, Ambulanţă. Acum lucrărm 100 de măşti pe care o să le livrăm la Spitalul din Adjud, care este unitate suport pentru bolnavii de Covid 19, dar şi pentru Spitalul din Panciu. Astăzi am primit şi o imprimantă nouă de la un sponsor care a dorit să rămână anonim şi căruia îi mulţumim foarte mult", de-a declarat Adrian Colin, coordonatorul voluntar al elevilor roboticieni.

Potrivit acestuia, imprimantele lucrează non-stop şi sunt controlate de la distanţă, cu ajutorul camerelor de supraveghere. Elevii au procurat materia primă  cu banii din sponsorizări obţinuţi pentru participarea la competiţiile care au fost suspendate în această perioadă.

“Nimic din toate acestea nu s-ar fi putut întâmpla dacă Naţie Prin Educaţie n-ar fi demarat un proiect de introducere a roboticii în şcoli şi n-ar fi asigurat dotarea minimă necesară pentru  demararea activităţii, dacă oameni dedicaţi din şcoală sau din afara ei nu şi-ar fi dăruit din timp pentru a fi alături de elevi în acest demers, dacă antreprenorii n-ar fi înţeles că totul merită finanţat. Cât despre noi, cei de la CNU, ar mai fi de precizat norocul absolut că-l avem alături pe Colin Adrian, voluntar implicat 100% în ceea ce face la Clubul de robotică, dar şi pe toţi cei care împart cu noi o parte din veniturile lor, prin Asociaţia Uniriştii! Ceea ce facem nu este mult, dar e modul nostru de a arăta că ne pasă”, a precizat şi Cornel Noană, directorul Colegiului Unirea.

Peste o sută de viziere au realizat şi elevii Colegiului Naţional "Al. I. Cuza".

“Folosind abilităţile şi cunoştinţele acumulate de pe urma competiţiei First Tech Challenge, am reuşit să donăm 103 viziere: 40 – Secţia de boli infecţioase, 8 – Căminul de vârstnici, 9 -medici de familie (Focşani şi Vulturu), 20 – ATI+Bloc operator, 11 – Secţii interne, 12 –Secţia cardiologie, 3 – cabinete private”, au precizat reprezentanţii Colegiului Cuza.

Mai mult decât atât, la solicitarea firmei Ventila TM, cuziştii s-au  înscris cu imprimanta 3D a clubului pentru a printa piesele necesare construirii unor ventilatoare mecanice, care vor fi utilizate pentru susţinerea funcţiei respiratorii a pacienţilor aflaţi în stare critică, în secţiile ATI.

Imagini din aceeasi galerie
Distribuie imaginea

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: