Falsul preot din Vrancea care şi-a înscenat moartea să scape de puşcărie, prins la Constanţa

Falsul preot din Vrancea care şi-a înscenat moartea să scape de puşcărie, prins la Constanţa

Cristinel Viorel Ibriş

Tânărul, cunoscut pentru cele peste 100 de infracţiuni rutiere, a fost condamnat la închisoare cu executare, la care se va adăuga şi restul de zile rămase neexecutate din vechea condamnare pentru care a fost liberat condiţionat.

Ştiri pe aceeaşi temă

Cristinel Viorel Ibriş, de 33 de ani, din Jitia, bărbatul care a fost condamnat pentru fals material în înscrisuri oficiale, falsificarea instrumentelor oficiale şi folosire a instrumentelor false, a fost prins pe 4 martie de poliţiştii din Constanţa.

El a fost condamnat definitiv pe 25 februarie 2019, la Curtea de Apel Galaţi, iar pe numele său, a fost emis mandat de executare a pedepsei de 2 ani, două luni şi alte 696 de zile rămase neexecutate din vechea condamnare pentru care a fost liberat condiţionat.

Viorel Ibriş este un tânăr cu state vechi infracţionale. Până în anul 2010 era cunoscut în Focşani pentru cele peste 100 de infracţiuni rutiere, fiind judecat pentru conducere fără permis de conducere, părăsirea locului accidentului fără încuviinţarea organelor de poliţie, evaziune fiscală. Între timp a devenit specialist şi fals în înscrisuri oficiale.
Astfel, în 2015, Cristinel Viorel Ibriş a fost condamnat la şase ani de închisoare, după ce a falsificat adeverinţe de salariat, cu ajutorul cărora, prin diverşi complici, a achiziţionat bunuri electrocasnice.

Cum sentinţa nu era definitivă, el a gândit că dacă îşi va înscena moartea va scăpa de puşcărie, mai ales că îl aştepta un "bonus" de peste 800 de zile, în urma unei vechi condamnări pentru care fusese eliberat condiţionat. Vrânceanul a falsificat ştampile, pe care le-a aplicat pe un formular de act de deces.
În baza actului falsificat, tânărul şi-a trimis mama la Serviciul de Evidenţa Populaţiei din sectorul 3 Bucureşti, care i-a eliberat un document cu care femeia s-a prezentat la Curtea de Apel Ploieşti, unde se judeca în apel procesul tânărului.

În faţa "evidenţei", magistraţii au fost nevoiţi să înceteze procesul “prin decesul inculpatului”, fiind înlăturată şi dispoziţia de revocare a liberării condiţionate a acestuia cu privire la restul neexecutat de pedeapsă.
Cu toate acestea, poliţiştii s-au autosesizat în acest caz şi l-au găsit pe Ibriş acasă, teafăr şi nevătămat. Tânărul s-a ales astfel cu un nou dosar penal.

Tânărul şi mama lui au fost trimişi în judecată pentru infracţiunea de fals material în înscrisuri oficiale.
De menţionat că, pe timpul derulării procesului pentru fals material în înscrisuri oficiale, Cristinel Ibriş a pozat în băiat care vrea să se îndrepte şi s-a prezentat ca fiind preot în localitatea constănţeană Ovidiu.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările