Dar... dacă s-ar putea face şi o afacere şi în acelaşi timp s-ar putea rezolva sau măcar ameliora şi o problemă din comunitate? Pe scurt, cam asta ar fi antreprenoriatul social, despre care am fost curioasă să aflu mai multe, aşa că am participat la proiectul de mobilitate finanţat prin programul Erasmus + „Be Brave, Take a Chance“, derulat la Londra în două module, în noiembrie 2018 şi ianuarie 2019.

Organizatorul proiectului, Urban MBA şi partenerii săi din UK, Italia şi România şi-au propus să aducă împreună tineri şi lucrători din zona de tineret pentru a participa la un training despre antreprenoriatul social, o posibilă soluţie pentru rezolvarea problemelor sociale, dar şi pentru o mai bună integrare a tinerilor pe piaţa muncii.

Aşteptările mi-au fost depăşite pentru că nu doar că acum ştiu mai multe despre antreprenoriatul social, despre cum să iei o idee şi o să transformi într-o afacere, dar îmi şi doresc să le dezvolt elevilor mei prin proiecte pe care sa le derulăm la nivelul Colegiului Naţional Al.I.Cuza Focşani şi nu numai, abilităţile şi mai ales dorinţa de a se orienta spre antreprenoriatul social.

Da, ştiu, nu e uşor. Nici să faci un plan de afaceri, nici să găseşti o finanţare pentru ea, nici să o promovezi. Dar ştiţi ceva? Cine a spus că trebuie să fie uşor? Important e să fie suficient de provocator încât să dea un sens pentru ceea ce faci.

Aşa că mulţumesc echipei de proiect din „Be Brave, Take a Chance“ pentru ca mi-a dat ocazia să învăţ şi să dau mai departe. Şi mai ştiţi ceva? Participanţii în proiect pe care i-am cunoscut, m-au făcut să cred că viitorul Europei e pe mâini bune.