Elevă şantajată şi pusă de doi tineri să se prostitueze. Mârşăvia făcută de aceştia când fata a refuzat să-şi mai vândă trupul

Elevă şantajată şi pusă de doi tineri să se prostitueze. Mârşăvia făcută de aceştia când fata a refuzat să-şi mai vândă trupul

Foto arhivă Adevărul

Doi tineri din Focşani, dintre care unul minor, au şantajat o elevă să se prostitueze în folosul lor, găsindu-i clienţi şi exploatând-o câteva săptămâni. Când fata n-a mai acceptat, au lipit poze compromiţătoare cu ea lângă liceu. Cei doi au fost trimişi în judecată pentru şantaj şi trafic de minori.

Totul a început în 2018, cu o conversaţie pe Facebook în care eleva i-a spus unuia dintre băieţi că are dificultăţi financiare şi că ”ar face orice pentru banii de care are neapărată nevoie”.
 
I-au adus elevei clienţi, dar fata a păstrat banii pentru ea
 
Mai întâi, cei doi (C.C.D - în vârstă de 16 ani la momentul faptelor şi C.I. - major) au stabilit o întâlnire cu fata, căreia i-au propus să îi ofere bani contra unor prestaţii sexuale cu ei.
 
„În cadrul acestei prime întâlniri, au întreţinut relaţii contra cost cu persoana vătămata, după care au convenit cu aceasta să îi facă rost de clienţi pentru a întreţine relaţii sexuale contra cost. Inculpatul (n.r. C.C.D) şi C I au avut în minte încă de la început să profite de o parte din sumele încasate de persoana vătămată, numai că aceasta a încasat  personal toţi banii de la clienţii pe care i-au găsit cei doi”, se arată în considerentele sentinţei pronunţate de Tribunalul Vrancea în cazul minorului.
 
Au filmat-o în ipostaze sexuale şi apoi au şantajat-o
 
Pentru că voiau şi ei bani, au pus la cale un plan prin care să o determine pe fată să se prostitueze în folosul lor.
 
„Pentru a nu ieşi în pierdere, inculpatul  C.C.D. şi C.I. i-au cerut persoanei vătămate să întreţină cu ei relaţii sexuale în schimbul serviciilor de a-i face rost de clienţi (....). Au  filmat-o pe persoana vătămată pentru ca apoi să o şantajeze în ipoteza in care aceasta ar fi refuzat să întreţină relaţii sexuale cu ei sau cu persoanele pe care le găseau inculpaţii”, se mai arată în considerentele deciziei citate.
 
Au lipit fotografii compromiţătoare cu fata în apropierea liceului în care aceasta învaţă
 
Exploatată sexual timp de câteva săptămâni, fata a refuzat, în cele din urmă, să mai dea curs întâlnirilor pe care i le stabileau cei doi.
 
„În momentul în care persoana vătămată a refuzat să mai răspundă pozitiv cererilor celor doi, aceştia au ameninţat că vor face publice imaginile înregistrate, dar şi acţiunile persoanei vătămate. Imaginile înregistrate au fost postate pe reţeaua de socializare şi au fost lipite şi in zona liceului unde învaţă persoana vătămata”, se mai arată în sentinţă/
 
Cazul a intrat în atenţia Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism -  Serviciul Teritorial Vrancea, iar ulterior cei doi tineri au fost trimişi în judecată. 
 
Ajuns în faţa magistraţilorTribunalului Vrancea, minorul a scăpat doar cu măsura educativă a supravegherii pentru o durată de patru luni după ce a încheiat un acord de recunoaştere a vinovăţiei (pentru infracţiunile de trafic de minori şi şantaj).
 
"Fapta inculpatului de a contacta persoana vătămată, de a o transporta, a o conduce în diferite locaţii din municipiul Focşani şi de a o prezenta unor clienţi cu care minora a întreţinut apoi relaţii sexuale contra cost, profitând  de starea de vulnerabilitate a acesteia, de faptul că era minoră şi nu avea niciun fel de venit, în schimb obţinând favoruri sexuale din partea minorei, întruneşte elementele constitutive ale infracţiunii de trafic de minori (...). Fapta  inculpatului de a o constrânge pe victima minoră să continue să întreţină relaţii sexuale cu inculpatul folosindu-se de imagini în care aceasta apărea în timpul unor acte sexuale întruneşte elementele constitutive ale infracţiunii de şantaj (...)”, se mai arată în sentinţa citată.
 
Celălalt tânăr (C.I.) este, la rândul său, judecat pentru aceleaşi indracţiuni - trafic de minori şi şantaj - însă dat, fiind faptul că este major, nu are de partea sa circumsanţele atenuante ale prietenului său.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: