Cum dispar, unul câte unul, spaţiile verzi din Focşani. O nouă construcţie se ridică în centrul oraşului

Cum dispar, unul câte unul, spaţiile verzi din Focşani. O nouă construcţie se ridică în centrul oraşului

Pe terenul de la Tribunal se va construi un imobil. FOTO USR Vrancea

Dezvoltatorul imobiliar este un nume cunoscut în Focşani, acesta fiind şi director al unei instituţii publice a statului român.

Ştiri pe aceeaşi temă

Ionuţ Cristian Duţă, noul şef interimar al Ocolului Silvic Focşani, post “moştenit” de la tatăl său care a ieşit la pensie, Gică Duţă, mai construieşte un imobil în Focşani.

Acesta a cumpărat în anul 2017 un teren pe strada Cuza Vodă nr. 10, chiar în vecinătatea fostului Tribunal, pe care vrea să construiască o clădire  pentru spaţii comerciale, birouri şi locuinţe, cu patru etaje, deşi în zonă imobilele au cel mult trei etaje.

În locul respectiv există în momentul de faţă un părculeţ, pe care municipalitatea ar fi putut să-l păstreze intact dacă şi-ar fi dorit.

Firma lui Duţă, S.C. DCI COFROM INTERNATIONAL S.R.L., a obţinut toate avizele de la Primăria Focşani pentru clădirea respectivă şi, cel mai probabil luna viitoare, proiectul care prevede aprobarea PUZ-ului va fi introdus pe ordinea de zi a şedinţei Consiliului Local Focşani. Cristian Ionuţ Duţă nu se află la prima experienţă de dezvoltator imobiliar.

Acesta “va planta” în acest an, tot pe un spaţiu verde, un bloc cu 9 etaje în Focşani, pe strada Cuza Vodă Nr. 63. Terenul are o suprafaţă de aproape 2.100 mp şi acum doi ani s-a aflat şi în atenţia Primăriei Focşani, care a vrut să-l cumpere pentru amenajarea unui sens giratoriu, la intersecţia cu strada Mărăşeşti.

Nu se ştie din ce motive planul nu a mai fost dus la capăt, deşi aleşii locali şi-au dat acordul pentru cumpărarea terenului.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările