Cu o întârziere de două săptămâni, proiectul bugetului local al municipiului Focşani a fost lansat în dezbatere publică

Cu o întârziere de două săptămâni, proiectul bugetului local al municipiului Focşani a fost lansat în dezbatere publică

Primăria Focşani

Proiectul de buget a fost deja postat pe site-ul Primăriei Focşani şi ar urma să intre la aprobare, cel mai probabil, la finalul lunii, după o dezbatere publică pe acest subiect.

Ştiri pe aceeaşi temă

Cu o întârziere de două săptămâni faţă de ce scrie la lege, primarul municipiului Focşani a pus în dezbatere publică bugetul local pe anul 2021. 

Şi anul acesta, edilul şi-a proiectat un buget record, 370, 5 milioane de lei, bani împărţiţi aproape jumătate-jumătate pentru funcţionare şi pentru dezvoltare.

Pentru Secţiunea de Funcţionare a Primăriei şi instituţiilor subordonate s-au prevăzut 182 de milioane de lei, în creştere faţă de anul 2020, când proiecţia a fost de 170 de milioane de lei, în vreme ce pentru Dezvoltare există o sumă importantă, peste 187 de milioane de lei, sperându-se că 150 de milioane de lei ar urma să fie asiguraţi din fonduri europene, pentru proiectele pe care municipalitatea le are în diferite stadii.

Tot pentru Dezvoltare, Primăria Focşani mai are o rezervă de 4,7 milioane, reprezentând excedentul bugetar de anul trecut, adică banii pe care edilii nu au fost în stare să-i cheltuiască pentru creşterea calităţii vieţii în oraş.

Proiect buget Primaria Focsani 2021 by Borcea Stefan on Scribd

Din totalul bugetului general consolidat, de 370 de milioane de lei, Primăria speră să aibă venituri proprii de  141 de milioane de lei, bani proveniţi din impozite şi taxe-42 de milioane de lei. Alţi aproape 93 de milioane de lei ar urma să intre în buget din cotele defalcate din impozitul pe venit, iar veniturile de la instituţiile proprii sunt estimate la aproximativ 6,1 milioane de lei.
Primăria mai adaugă în "sac" 31,8 milioane de lei din sume defalcate din TVA, 39,4 de milioane de lei subvenţii de la bugetul de stat, din care 5,3 milioane sunt pentru finanţarea lucrărilor realizate prin PNDL şi 20 milioane de lei pentru susţinerea  derulării proiectelor cu fonduri europene, la care se adaugă cele 124 milioane de ei reprezentând, aşa cum spuneam la început, sume care ar urma să fie atrase de la Uniunea Europeană.

Proiectul de buget se află deocamdată în consultare publică iar Primăria Focşani intenţionează să facă şi o dezbatere publică înainte de aprobarea sa în Consilul Local, cel mai probabil la finalul acestei luni.

Vă mai recomandăm:

Proiectul Legii bugetului de stat pe anul 2021 a fost transmis Parlamentului- DOCUMENT

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat bugetul pe 2021

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările