Certificatul de urbanism pentru conducta de transport gaze naturale Ghergheasa – Focşani, semnat la Consiliul Judeţean

Certificatul de urbanism pentru conducta de transport gaze naturale
Ghergheasa – Focşani, semnat la Consiliul Judeţean

Conducta de gaze va ajunge şi în Vrancea

Tronsonul pe care va trece conducta de gaze cuprinde terenuri care sunt situate în intravilanul şi extravilanul oraşelor Focşani şi Odobeşti şi a comunelor Sihlea, Obrejiţa, Tâmboeşti, Dumbrăveni, Gugeşti, Slobozia Ciorăşti, Milcovul.

Ştiri pe aceeaşi temă

Un pas important pentru realizarea magistralei de transport gaze care va traversa judeţul Vrancea a fost făcut miercuri.

Preşedintele Cătălin Dumitru Toma a semnat certificatul de urbanism emis de Consiliul Judeţean Vrancea pentru obiectivul de investiţie ”Conductă de transport gaze naturale pe direcţia Ghergheasa – Focşani” (inclusiv fibră optică şi alimentare cu energie electrică a staţiilor de protecţie catodică), în urma unei solicitări venite din partea Societăţii Naţionale de Transport Gaze Naturale ”Transgaz” S.A.

”Mă bucur că un proiect de mare importanţă, pentru racordarea la gaze naturale a localităţilor din Vrancea, cu zeci de mii de vrânceni beneficiari, iniţiat şi susţinut de mine şi de către domnul deputat Ion Ştefan, este pus în practică. Am promis şi ne ţinem de cuvânt. Astăzi am semnat certificatul de urbanism pentru construcţia magistralei de gaz din judeţul Buzău către judeţul Vrancea, declarat proiect de importanţă naţională”, a declarat Cătălin Toma.

CJ Vrancea a urgentat eliberarea acestui document care stă la baza demarării lucrărilor. ”Lucrările de înfiinţare a conductei de transport gaze naturale pe direcţia Ghergheasa – Focşani, ce tranzitează teritoriul administrativ al judeţului Vrancea, intravilan şi extravilan comunele Sihlea, Obrejiţa, Tâmboeşti, Dumbrăveni, Gugeşti, Slobozia Ciorăşti, Milcovul şi oraşele Focşani şi Odobeşti se vor realiza astfel încât să fie asigurate cerinţele de calitate, rezistenţă şi stabilitate, siguranţa în exploatare, protecţia mediului”, se stipulează în certificatul de urbanism. Guvernul României a declarat acest proiect ca unul de importanţă naţională în domeniul gazelor naturale, prin HG nr. 615/31 iulie 2020.

Vă mai recomandăm:

Racordarea la gaze va fi de-acum înainte gratuită. Şi nu prea. Milioane de români vor suporta gratuitatea pentru câţiva

e-nergia.ro: Racordarea la gaze va fi gratuită

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările