Ce salarii uriaşe vor încasa şefii din Primăria Focşani şi Consiliul Judeţean Vrancea. „Nu obţii performanţă de la un salariat care primeşte 3.000 de lei“

Ce salarii uriaşe vor încasa şefii din Primăria Focşani şi Consiliul Judeţean Vrancea. „Nu obţii performanţă de la un salariat care primeşte 3.000 de lei“

Consiliul local Focşani a probat noile salarii

Atât Consiliul Local Focşani, cât şi Consiliul Judeţean Vrancea au aprobat noile salarii pentru funcţionarii din instituţiile proprii şi subordonate.

Ştiri pe aceeaşi temă

Aleşii locali din Focşani au aprobat în şedinţa de consiliul local din data de 27 iulie noile salarii pentru funcţionarii din Primărie şi din serviciile publice subordonate.

Potrivit noii legi, cel mai mare indemnizaţie o va avea primarul Cristi Misăilă, respectiv 13.050 de lei brut, ceea ce înseamnă o creştere de peste două ori faţă de vechea formulă de plată. La rândul lor, cei doi viceprimari vor fi plătiţi cu suma de 11.600 de lei fiecare.

După primar şi viceprimar, de majorare substanţială beneficiază şi secretarul Eduard Corhană, respectiv 9.614 lei. Foarte aproape de acesta se vor afla ca venituri arhitectul şef, cu 9. 280 de lei, post pe care Primăria Focşani se chinuieşte de aproape un an să găsească o persoană interesată.

Acelaşi salariu îl va încasa şi directorul executiv al Primăriei. De asemenea, un şef de serviciu va avea un salariu de 7.975 de lei, iar un şef de birou va beneficia de 6.815 lei. Auditorul Primăriei urmează să primească 5,453 de lei, iar consilierii juridici, în funcţie de gradul profesional, vor avea venituri cuprinse între 2889 şi 5.453 de lei.

Referenţii vor fi retribuiţi tot în funcţie de grade profesionale, plecând de la debutantul care va avea 2.438 de lei şi ajungând la referentul  de specialitate cu gradul  profesional superior, care va încasa 4.514 lei. Şi pentru funcţionarii cu studii medii au fost aprobate salarii mai mari.

Astfel, administratorul Primăriei va încasa lunar 2.980 de lei, un casier-magaziner 2.799 de lei, un portar 2.176 de lei, la fel şi un îngrijitor. Şoferii primăriei vor primi între 2.708 lei şi 2.889 de lei, un muncitor calificat va fi retribuit cu 2.708 lei iar unul necalificat cu 1.986 de lei.

”Faptul că am acordat nişte salarii mai mari directorilor, şefilor de servicii, şefilor de birouri, le-am dat tocmai pentru că le cer, iar oamenilor ca să le ceri trebuie să le dai. Nu obţii performanţă de la un salariat care primeşte 3.000 de lei în contextul în care în mediul privat ar putea obţine pentru un proiect cu fonduri europene de zece ori mai mult. Este o lege votată de Parlamentul României, pe care noi am aplicat-o”, a argumentat primarul Cristi Misăilă (foro) creşterea salariilor.

Opoziţia liberală din Consiliul Local nu a votat aceste creşteri, considerând că este inechitabil modul în care s-a făcut această creştere de salarii.

"Am observat multe inechităţi şi nedreptăţi între funcţiile de conducere şi restul angajaţilor primăriei. Salariile sunt practic la dispoziţia primarului şi conducătorului de servicii şi constatăm multe subiectivisme. Prin această lege avem un grup de oameni cu funcţii care au  salarii foarte mari şi 90% din personal catre este sfidat. Bugetul Focşaniului va fi împovărat", a spus Nicu Tănase, liderul grupului PNL din Consiliul Local Focşani.

Oprişan primeşte 13.050 de lei pe lună

Şi funcţionarii din Consiliul Judeţean Vrancea au aprobat luni, 30 iulie, noile salarii din Consiliul Judeţean şi instituţiile subordonate.

Salariile de bază s-au stabilit prin înmulţirea coeficientului pentru fiecare funcţie, aşa cum a fost gândit de legiuitor cu salariul de bază minim brut garantat în plată în vigoare, care este de 1.450 lei.

Şi la Consiliul Judeţean, cel mai mare salariu îl va avea preşedintele instituţei, Marian Oprişan, cu 13.050 de lei, urmat de cei doi vicepreşedinţi, Ionel Cel Mare şi Cristian Dănuţ, cu câte 11.600 de lei.

Secretarul judeţului, Raluca Tatiana Dan ar urma să încaseze peste 11.000 de lei, arhitectul şef între 9.860 de lei şi 10.541 de lei. De asemenea, un şef de serviciu va încasa, în funcţie de grad, între 8.555 de lei şi 9.135 de lei, în timp ce şefii de birou vor primi între 8.120 de lei şi 8.772,5 lei.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: