Bolnavii de la Spitalul „Sf. Pantelimon”, aşteptaţi cu decontul de cheltuieli la externare

Bolnavii de la Spitalul „Sf. Pantelimon”, aşteptaţi cu decontul de cheltuieli la externare

Spitalul "Sf. Pantelimon" din Focşani

Din fericire, decontul are doar caracter informativ, pentru o evidentă clară a banilor cheltuiţi pentru spitalizarea şi tratarea fiecărui pacient.

Ştiri pe aceeaşi temă

După mai mulţi ani de amânare, Spitalul de Urgenţă „Sf. Pantelimon” intenţionează începând cu luna mai introducerea decontului de cheltuieli, un document  care atestă ce medicamente s-au administrat pacienţilor, ce materiale sanitare s-au folosit pentru tratarea bolilor şi ce investigaţii s-au plătit pentru perioada cât bolnavul a stat internat.

Scopul eliberării decontului  este de a exista o evidenţă clară a banilor cheltuiţi pentru spitalizarea si tratarea fiecărui pacient, dar si pentru ca bolnavii să-şi poată recupera sumele cheltuite de ei pe timpul spitalizării, dacă a fost cazul.

Chair dacă intenţia este corectă, pacienţii spun că acest lucru nu va elimina situaţia grea care există acum în spitale, cel puţin în privinţa materialelor sanitare, cunoscut fiind faptul că mulţi dintre bolnavi îşi cumpără singuri tratamentele.

"Am fost internată în spital, iar la sfârşitul săptămânii mi s-a dat voie să vin acasă. Cu ocazia asta am cumpărat de la farmacie branule şi alte medicamente, pentru că astăzi (n.a. luni) mă internez din nou şi ei nu au în spital aşa ceva. Îmi dă înapoi cieva banii pe care i-am cheltuit? Nu cred.", ne-a spus un pacient înainte de a merge să se interneze iar în spital.

Mai puteţi citi:

Eficienţă la  Spitalul “Sf. Pantelimon” din Focşani înseamnă tăierea analizelor pacienţilor şi a sporurilor angajaţilor

Spitalul Judeţean de Urgenţă „Sf. Pantelimon” din Focşani, o problemă pentru Ministerul Sănătăţii

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: