Biserică din Vrancea, mistuită într-un incendiu. Primarul cere sprijinul consătenilor VIDEO

Biserică în flăcări

Unitatea de cult se află în cimitirul din comuna vrânceană Răstoaca iar pompierii s-au luptat mai bine de două ore cu flăcările.

Ştiri pe aceeaşi temă

Biserica din cimitirul comunei Răstoaca a ars ca o torţă joi seara, într-un incendiu devastator.

Două ore s-au luptat pompierii cu flăcările să le stingă, dar din păcate nu prea mai poate fi nimic recuperat de acolo. 

Biserica era construită din lemn şi a fost placată în ultimii ani cu polistiren şi apoi tencuită.

Potrivit pompierilor, cauza probabilă a producerii inceniului a fost efectul termic al curentului electric provocat de un contact imperfect la o priză.

Primarul comunei face un apel la semeni pentru reclădirea construcţiei care reprezintă o parte sufletul acestei comunităţi.

"Încă înmărmurit de durerea pricinuită de incendiul devastator în urma căruia Biserica de la cimitir a fost distrusă în totalitate, transformând ziua de 29 iulie 2021 în cea mai neagra si mai tristă zi pentru comunitatea noastră, fac un apel catre toţi cei care sunt locuitori ai comunei, prieteni apropiaţi şi cunoştinţe să fim  umăr lângă  umăr ca împreună să putem trece prin implicarea fiecăruia, materială şi fizică, peste  această grea cumpănă. Pentru noi toţi, Bisericuţă din cimitir reprezintă o parte din suflet, pentru toţi Cuvioasa Parascheva a stat ca strajă încă din 1941 ocrotindu-ne. Este rândul nostru să aducem jertfă Cuvioasei prin finalizarea lucrărilor la noua Biserică închinată Ei. Bunul Dumnezeu şi Maica Domnului să aibă grijă de fiecare în parte, să deschidă inimile si sa răsplătească pe fiecare după jerfa depusă....", a scris primarul David Chiriţă pe pagina sa de Facebook.

VIDEO: Iulian Grigore

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările