Alesul judeţean care a distribuit trucajul cu preşedintele Iohannis îmbrăcat nazist a demisionat din Consiliul Judeţean şi din PSD

Alesul judeţean care a distribuit trucajul cu preşedintele Iohannis îmbrăcat nazist a demisionat din Consiliul Judeţean şi din PSD

Constantin Guguianu a demisonat din Consiliul Judeţan Vrancea

Constantin Guguianu şi-a dat demisia şi din celelalte funcţii politice pe care le avea în cadrul Partidului Social Democrat-Filiala Vrancea.

Ştiri pe aceeaşi temă

Consilierul judeţean Constantin Guguianu a demisionat din funcţia de ales judeţean şi din calitatea de membru PSD, după ce a distribuit trucajul cu preşdintele Klaus Iohannis îmbrăcat în nazist. 

"Subsemnatul Guguianu Constantin, dată fiind asumarea personală a tuturor opiniilor exprimate în spaţiul public, aflate în dezacord cu poziţia Partidului Social Democrat, vă rog să luaţi act de demisia mea din funcţia de membru al Partidului Social Democrat-Organizaţia Judeţeană Vrancea, se arată în adresa trimisă de Guguianu preşedintelui PSD Vrancea, Marian Oprişan. Totodată, acesta a înregistrat la secretarul judeţului demisia din funcţia de consilier judeţean.

PSD Vrancea a luat act de demisia acestuia şi a postat următorul mesaj. 

"Ca urmare a acţiunii personale de a redistribui pe reţelele sociale o fotografie trucata cu Preşedintele României, consilierul judeţean Constantin Guguianu şi-a prezentat luni, 14 ianuarie 2019, demisia din demnitatea publică, dar şi din calităţile deţinute în cadrul organizaţiei PSD Vrancea. Pe această cale PSD Vrancea se delimitează de acţiunile domnului Constantin Guguianu şi condamnă ferm acest tip de comportament", se arată în comunicatul PSD Vrancea. 

Reamintim că o postare pe Facebook cu figura preşedintelui României, Klaus Iohannis, practic un trucaj în care şeful statului apare îmbrăcat în haine militare naziste, a fost distribuit zilele trecute de consilierul judeţean PSD Constantin Guguianu. Postarea a scandalizat foarte multă lume, inclusiv Institutul "Elie Wiesel", care a reacţionat.

„Institutul Naţional pentru Studierea Holocaustului din România „Elie Wiesel” a luat la cunoştinţă, cu maximă îngrijorare, despre gestul pe care consilierul judeţean Vrancea, Constantin Guguianu, l-a făcut pe pagina sa de Facebook, prin care figura preşedintelui României, Klaus Iohannis, este trucată, iar şeful statului apare cu caschetă şi în haine militare naziste. Astfel de comunicări, făcute de către un demnitar al statului, pot atrage şi încuraja totodată, derapaje grave. Reamintim că promovarea, în spaţiul public, a unor simboluri fasciste, legionare sau naziste intră sub incidenţa Legii nr. 217/2015, pentru modificarea şi completarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 31/2002, privind interzicerea organizaţiilor şi simbolurilor cu caracter fascist, rasist sau xenofob şi a promovării cultului persoanelor vinovate de săvârşirea unor infracţiuni contra păcii şi omenirii“, se arată pe pagina de Facebook a Institutului Elie Wiesel. 

Constantin Guguianu este fost ofiţer de contrainformaţii militare şi de 15 ani este consilier judeţean la Vrancea ales pe listele PSD. Guguianu era preşedinte al Autorităţii Teritoriale de Ordine Publică şi membru în consiliul de administraţie al Administraţiei Pieţelor, funcţii retribuite de la care a încasat anul trecut 37.000 de lei. 

Acesta este mandatarul Consiliului Local la SC Parking, firmă care administrează locurile de parcare în Focşani şi a îndeplinit pentru o perioadă şi funcţia de director al Casei de Pensii Vrancea.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările