Şcolile din Vrancea unde testele de salivă, pentru SARS-CoV-2, se vor face în clasă, nu acasă

Şcolile din Vrancea unde testele de salivă, pentru SARS-CoV-2, se vor face în clasă, nu acasă

Testele de salivă au ajuns în şcoli

La nivelul judeţului Vrancea au ajuns 105.000 teste, care au fost distribuite în şcoli, proporţional cu numărul de elevi.

Ştiri pe aceeaşi temă

Inspectoratul Şcolar Judeţean Vrancea a publicat situaţia modalităţilor în care se aplică testele rapide de salivă pentru identificarea virusului SARS-CoV-2.

Potrivit raportului prezentat de ISJ, în Vrancea sunt două unităţi de învăţământ unde testele respective se vor administra la sediul şcolii, acestea fiind două şcoli de învăţământ special.

Este vorba de Centrul Şcolar pentru Educaţie Incluzivă Măicăneşti şi Centrul Şcolar pentru Educaţie Incluzivă Mihălceni.

De asemenea, procedură mixtă, respectiv la şcoală şi acasă va fi folosită la Centrul Şcolar pentru Educaţie Incluzivă Elena Doamna Focşani, Colegiul Tehnic ”Ion Mincu” Focşani, Colegiul Tehnic ”Valeriu D. Cotea” Focşani.

În toate celelalte unităţi de învăţământ din judeţ testarea rapidă se va efectua la domiciliu.

La nivelul judeţului Vrancea au ajuns 105. 000 teste  care au fost distribuite în şcoli, proporţional cu numărul de elevi. Vrancea are aproximativ 49.000 de elevi

În acest moment, în unităţile de învăţământ din Vrancea sunt şase elevi infectaţi cu COVID-19, câte un caz la Colegiul Naţional "Al. I. Cuza", Colegiul Tehnic "Edmond Nicolau", Colegiul Tehnic "Ioan Mincu", Grădiniţa Odobeşti, Liceul de Artă "Gh. Tatarescu" şi Scoala Gimnazială "Anghel Saligny".

Vă mai recomandăm:

TUTORIAL VIDEO Cum se face testul din salivă pentru elevi. Explicaţiile, pas cu pas

Sorin Cîmpeanu a anunţat că asamblarea unui set care conţine două teste de salivă poate fi realizată într-un minut

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările