În februarie, factura la căldură va creşte cu doi lei pe metru pătrat

În februarie, factura la căldură va creşte cu doi lei pe metru pătrat

Căldura va costa mai mult din această lună

În lunile noiembrie şi decembrie, focşănenii au plătit facturi mai mici pentru căldura livrată de ENET pentru că au beneficiat de o „promoţie” la preţul gigacaloriei.

Ştiri pe aceeaşi temă

Focşănenii care au primit acasă facturile de căldură pe luna decembrie au constatat că au avut valori mai mici decât perioada similară a anului trecut.

Acest lucru s-a întâmplat datorită faptului că aleşii locali au votat pentru lunile noiembrie şi decembrie ca preţul gigacaloriei să scadă de la 285 de lei la 190 de lei, urmând ca din ianuarie aceeaşi gigacalorie să coste 240 de lei.

Astfel, pentru o garsonieră de 40 de mp, oamenii au plătit în medie 200 de lei, mai mult sau mai puţin în funcţie de structura blocului, dacă a fost izolat termic sau nu.

La un apartament de două camere de 55 mp, factura a depăşit 270 de lei, iar la trei camere preţul s-a dus la peste 350 de lei. Cu alte cuvinte, preţul mediu la căldură a depăşit cu puţin suma de 5 lei.

Chiar dacă preţul gigacaloriei este acelaşi pentru toată lumea, nu toţi oamenii au plătit aceste sume, întrucât cei cu venituri sub 1000 de lei au beneficiat de ajutor de căldură din partea municipalităţii. 

"Au fost facturi normale în luna decembrie, nici foarte mari, nici foarte mici. Pot spune că au fost facturi de la câteva zeci de lei, până la cel mult 300 de lei. Facturi de 500 sau 600 de lei sunt excepţii de la regulă şi depind de alţi factori", ne-a declarat Cristina Gavrilă, purtător de cuvânt al ENET.

Anul trecut, în Focşani a existat o factură record de 2200 de lei, în cazul unei persoane care era unic utilizator pe scară al sistemului centralizat ENET. Persoana în cauză s-a debranşat în vară, după ce şi-a achitat factura.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările